2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Sissi zsiráfjától a biodómig

Következik:

Európai Híradó 04:00

Keménymag

Keménymag: Sok esetben egy „pusztulat” az, ami folyik színjátszás címén

Valóban szükség van a „haladó” sajtó által éveken át szorgalmazott reformokra a Színház- és Filmművészeti Egyetemen – hangzott el Keménymag című műsorunkban azzal kapcsolatban, hogy az új vezetés ellen tiltakozó színművészetis diákok elfoglalták az egyetem épületét. A közéleti B-közép csapatát ezúttal is Lentulai Krisztián, a Karc FM főszerkesztő-helyettese, Pataki Tamás író, a Magyar Nemzet újságírója és Apáti Bence, a Magyar Nemzet főmunkatársa képviselte Velkovics Vilmos műsorvezetése mentén.

  • Keménymag: Sok esetben egy „pusztulat” az, ami folyik színjátszás címén

A hallgatók úgy értékelik, hogy ideológiai támadás alatt áll az egyetem – mondta el Apáti Bence egy, az intézmény falain belül elvégzett közvélemény-kutatás adataira hivatkozva.

Ha elemezzük ezt a mondatot, akkor arra következtethetünk, hogy eddig volt egyfajta ideológia, amire jött egy másik ideológia, ugyanakkor nagyon jó lenne, ha a jobb és a bal, a liberális és a konzervatív valamiféle egyensúlyba kerülne a színművészetin – tette hozzá.

A Magyar Nemzet főmunkatársa felhívta rá a figyelmet, hogy

az elmúlt években a „haladó” sajtó számos negatív kritikát fogalmazott meg a hazai filmjátszás kapcsán, arról, hogy komoly problémák lehetnek a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, mert a „mozivászon sok esetben ledobja magáról a színészeket”.

Apáti Bence meggyőződése, hogy valóban szükség van a reformokra a SZFE-n, mert mint fogalmazott,

néhány kivételtől eltekintve, akár sorozatban, akár filmben, akár moziban sok esetben „pusztulat” az a fajta színjáték, amivel találkozni lehet.

Ugyanezt gondolta 2-3-4 évvel ezelőtt Sixx is az Indexen és a 444 is, de most azt mondják minden rendben van – fűzte hozzá.

Adásunkban szó esett arról is, hogy a „sztárvilág” több tagja, köztük Kajdi Csaba szerint is csupán pánikkeltés folyik a koronavírus-járvány kapcsán. A „hivatásos celeb” és vírustagadó a véleményét egy Facebook-videóban fejtette ki, amit a Keménymagban is bemutattunk.

Választ kaptunk egy nagyon fontos csillagászati kérdésre, hiszen eddig nem lehetett tudni, hogy hol is van pontosan a galaxisunkban fekete lyuk, az ő fejében egy szupermasszív fekete lyuk van

– reagált a látottakra Pataki Tamás író, a Magyar Nemzet újságírója.

Lentulai Krisztián szerint Kajdi Csaba egy pojáca és olyan sötét, mint a föld. Úgy fogalmazott,

a túlzott ratyiságra is rá akar még játszani és eljátssza, hogy ő ennyire meleg, ökörségeket mond, de ez amúgy csupán like vadászat.

Apáti Bence szerint a Cyla becenévre hallgató Kajdinak szíve-joga nyomni a kormányellenes propagandát, amikor azonban a pandémia alatt vírustagadó videót oszt meg a 130-150 ezres rajongótáborának, az már-már kimeríti a bűncselekmény fogalmát.

Velkovics Vilmos hozzátette,

érdekes, hogy a pánikkeltő videókkal semmi baja a Facebooknak, ugyanakkor a techóriásnak nem tetszett és nem engedte hirdetni a Patrióták történelmi filmjét, ami a Rákosmező-Királydomb történetéről szólt.

Teljes adás:

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!