2021. 09. 27. Hétfő Adalbert napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sporthírek 15:25

Keménymag

Keménymag: Sok esetben egy „pusztulat” az, ami folyik színjátszás címén

Valóban szükség van a „haladó” sajtó által éveken át szorgalmazott reformokra a Színház- és Filmművészeti Egyetemen – hangzott el Keménymag című műsorunkban azzal kapcsolatban, hogy az új vezetés ellen tiltakozó színművészetis diákok elfoglalták az egyetem épületét. A közéleti B-közép csapatát ezúttal is Lentulai Krisztián, a Karc FM főszerkesztő-helyettese, Pataki Tamás író, a Magyar Nemzet újságírója és Apáti Bence, a Magyar Nemzet főmunkatársa képviselte Velkovics Vilmos műsorvezetése mentén.

A hallgatók úgy értékelik, hogy ideológiai támadás alatt áll az egyetem – mondta el Apáti Bence egy, az intézmény falain belül elvégzett közvélemény-kutatás adataira hivatkozva.

Ha elemezzük ezt a mondatot, akkor arra következtethetünk, hogy eddig volt egyfajta ideológia, amire jött egy másik ideológia, ugyanakkor nagyon jó lenne, ha a jobb és a bal, a liberális és a konzervatív valamiféle egyensúlyba kerülne a színművészetin – tette hozzá.

A Magyar Nemzet főmunkatársa felhívta rá a figyelmet, hogy

az elmúlt években a „haladó” sajtó számos negatív kritikát fogalmazott meg a hazai filmjátszás kapcsán, arról, hogy komoly problémák lehetnek a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, mert a „mozivászon sok esetben ledobja magáról a színészeket”.

Apáti Bence meggyőződése, hogy valóban szükség van a reformokra a SZFE-n, mert mint fogalmazott,

néhány kivételtől eltekintve, akár sorozatban, akár filmben, akár moziban sok esetben „pusztulat” az a fajta színjáték, amivel találkozni lehet.

Ugyanezt gondolta 2-3-4 évvel ezelőtt Sixx is az Indexen és a 444 is, de most azt mondják minden rendben van – fűzte hozzá.

Adásunkban szó esett arról is, hogy a „sztárvilág” több tagja, köztük Kajdi Csaba szerint is csupán pánikkeltés folyik a koronavírus-járvány kapcsán. A „hivatásos celeb” és vírustagadó a véleményét egy Facebook-videóban fejtette ki, amit a Keménymagban is bemutattunk.

Választ kaptunk egy nagyon fontos csillagászati kérdésre, hiszen eddig nem lehetett tudni, hogy hol is van pontosan a galaxisunkban fekete lyuk, az ő fejében egy szupermasszív fekete lyuk van

– reagált a látottakra Pataki Tamás író, a Magyar Nemzet újságírója.

Lentulai Krisztián szerint Kajdi Csaba egy pojáca és olyan sötét, mint a föld. Úgy fogalmazott,

a túlzott ratyiságra is rá akar még játszani és eljátssza, hogy ő ennyire meleg, ökörségeket mond, de ez amúgy csupán like vadászat.

Apáti Bence szerint a Cyla becenévre hallgató Kajdinak szíve-joga nyomni a kormányellenes propagandát, amikor azonban a pandémia alatt vírustagadó videót oszt meg a 130-150 ezres rajongótáborának, az már-már kimeríti a bűncselekmény fogalmát.

Velkovics Vilmos hozzátette,

érdekes, hogy a pánikkeltő videókkal semmi baja a Facebooknak, ugyanakkor a techóriásnak nem tetszett és nem engedte hirdetni a Patrióták történelmi filmjét, ami a Rákosmező-Királydomb történetéről szólt.

Teljes adás:

HírTV

 

További epizódok

Keménymag: Az UEFA-nak az álságossága is utolérhető a Münchenben történtekben

A Keménymag vendégei M. Kovács Róbert a 888.hu újságírója, Gav Duncan, a kontra.hu újságírója és Apáti Bence, a Magyar Nemzet főmunkatársa voltak. 2021. június 29.

Keménymag: A bunkósbot szerep Homonnay Gergelyé

A Keménymag vendégei M. Kovács Róbert a 888.hu újságírója, Gav Duncan, a kontra.hu újságírója és Lentulai Krisztián, a Karc FM főszerkesztő-helyettese voltak. 2021. június 22.

Keménymag: Hol van az elfogadás és az iszonyú propaganda határa?

Ezúttal Apáti Bence, M. Kovács Róbert és Filep Dávid tartott sajátos elemzést a HírTV stúdiójában. Műsorvezető: Velkovics Vilmos. 2021. június 15.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!