2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Amerika magyar grófja

Következik:

Európai Híradó 04:00

Keménymag

Keménymag: Nem nyelik le az emberek az LMBTQ-propagandát

A Hír TV Keménymag című műsorában többek között szó esett arról a momentumos-DK-s mozimutyiról, amely nemrégibe pattant ki az ellenzéki vezetésű Újpesten. De Velkovics Vilmos műsorvezető és vendégei, Pataki Tamás, Lentulai Krisztián és Apáti Bence nem hagyhatta szó nélkül a Meseország mindenkié című mesekönyv körül kirobbant országos botrányt sem.

  • Keménymag: Nem nyelik le az emberek az LMBTQ-propagandát

Velkovics Vilmos műsorvezető az adás elején ismertette, hogy újpesti önkormányzat egy újonnan alakult céget bízott meg azzal a koronavírus-járvány első hulláma után levetítsen tíz filmet darabonként 620 ezer forintért. A csavar a történetben, hogy ez a cég még ugyanazon a nap azt a vállalkozást bízta meg ezzel a feladattal, amely korábban is vetített az önkormányzatnak különböző alkotásokat filmenként 60 ezer forintért.

Pataki Tamás, a Magyar Nemzet újságírója az elhangzottakra úgy reagált, hogy direkt félreértelmeztük ezt az kezdeményezést, és látszik, hogy itt is működik a Fidesz-propaganda, hiszen a Momentum programjáról van szó, és az is látszik, hogy támogatják a startup-okat. Hiszen a vetítések előtt alapították meg fiatalok a céget, ezért is adták nekik -mutatott rá az újságíró.

A Keménymag stábja továbbgondolta ezt a mozis lehetőséget, és megcsinálta a saját kis filmszínházát, amelyben korszerű, érzékenyített mesefilmeket terveznek vetíteni. Ennek kapcsán felidézték a Meseország mindenkié című botránykönyv miatti hétvégi tüntetést, amelyet a Budaházy-testvérpár és a Hatvannégy Vármegye Mozgalom szervezett az Alföldi Róberthez több szállal kötődő Átrium Színházhoz, ahol közönség nélküli online felolvasást tartottak könyvből. A megmozdulás kapcsán megszólalt a TASZ és a Helsinki Bizottság is, akik szerint a felolvasás rendben volt, de a tüntetést azt be kellett volna tiltani.

Lentulai Krisztián a kiadvány kapcsán elmondta, hogy bár lehet a baloldalon is kevesen vették még a kezükbe ezt a könyvet, mégis a közvéleményre azt szeretnék ráerőltetni, hogy micsoda dolog, hogy 2020-ban könyveket darálunk, és ezzel lábbal tiporjuk a kultúrát.

Apáti Bence felidézte, hogy

több celeb is kiállt közösségi oldalain a Meseország mindenkié című kötet mellett, és ezek is bonyolult helyzeteket szültek. Majd a Magyar Nemzet főmunkatársa arról is beszélt, hogy a hercegek, sárkányok és különböző varázslények szerelmi kapcsolatai már neki is túl haladóak, és nem éppen gyermekeknek valók.

Azonban Apáti szerint ennél jóval nagyobb probléma az, hogy

bizonyos szervezetek deklarált célja, hogy ezt a könyvet eljuttassák az óvodákba és az iskolákba. De közben ott a félelem, hogy elindul majd egy kvóta, – kiindulva az Egyesült Államokbeli történésekből vagy a Netflix példájából – amely azokat a meséket és történeteket értéktelennek ítéli majd meg, amelyekben nem lesz meleg szereplő

– hívta fel a figyelmet Apáti Bence.

Pataki Tamás mindehhez hozzáfűzte azt, hogy nem ért egyet azokkal, akik azt mondták, hogy nem kellett volna ennyire megtámadni ezt a mesekönyvet, azonban ezzel nem ért egyet. Az újságíró szerint

ezt nem nyelik le az emberek, neki kell menni, és ki kell jelenteni, hogy ezt nem engedjük át

– hangsúlyozta Pataki.

A műsorban ezt követően szó esett még az ellenzék régi-új vesszőparipájáról, az alapjövedelemről és az orvosok béremeléséről is.

Teljes adás:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!