2021. május 10.,
hétfő, Ármin, Pálma napja

Keménymag: Így hurcolták meg ballibék a munkáját végző tolmácsot

2021. február 2., kedd 21:50

Akinek a hangját csak a denevérek hallják és akinek két térdkalácsa van, a neve Pataki Tamás. Valaki, akiről sokan mondják, hogy bárhol is legyünk a világon, ha a rádiónkat 105.9-re hangoljuk akkor az ő gondolatait halljuk, és ha ő állt volna a kézilabda-válogatott kapujában bejutunk a négy közé a vb-n a neve, Lentulai Krisztián. Egy barát, akinek szíve fejjel lefelé áll a mellkasában fogai pedig világítanak a sötétben, mindenki tudja a nevét: Apáti Bence. Válogatott megmondóembereink ezúttal is Velkovics Vilmos műsorvezetése mentén tartottak sok témára kiterjedő rendhagyó elemzést.

A vakcinabotrány főszereplője, a magát soron kívül beoltató Hiesz György gyöngyösi polgármester egy utolsó, magát mosdató videót tett közzé és ebben bejelentette, sem ő sem a felesége nem kéri a második oltást, mert „nem akar újabb csapdába beleesni”.

Hiesz egy áldozat, aki aztán hőssé vált – reagált a polgármester szavaira Apáti Bence. A Magyar Nemzet főmunkatársa emlékeztetett, volt Hiesz Györgynek egy olyan nyilatkozata, hogy rajta és a feleségén kívül másokat is beoltottak, olyanokat, akik nem az egészségügyben dolgoznak, sőt utalt arra, hogy „több száz fideszes volt köztük”.

Még az iskolás gyerekek is tudják, hogy először a betegeket és az időseket oltják, így érthetetlen, hogy hogyan magyarázkodhat azzal, nem tudta miért hívják, egy kicsit több komolyságot kellene elvárni ezektől az emberektől

– tette hozzá Pataki Tamás, író, a Magyar Nemzet újságírója.

Mirkóczki Ádám egri és Hiesz György gyöngyösi ténykedése alapján

„Heves megye többet érdemel”

Lentulai Krisztián a Farc FM főszerkesztő-helyettese szerint.

Adásunkban sok más mellett természetesen arról is szó esett, hogy az ellenzéki sajtó a vakcinakeresés közben megtalálta a gyémántot, az összes balliberális sajtóorgánumot bejárta a „hír”, miszerint a magyar-orosz tolmács Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és orosz kollégája, Szergej Lavrov moszkvai találkozóján a tollért nyúlt, miközben Lavrov megjegyezte: „Rögtön lopják a tollat”. 168 óra például azt vezette le az egész jelentből, hogy Szijjártóék lopnak.

A tolmács meghurcolásával kapcsolatban Apáti Bence elmondta, az ellenzéki sajtó két napig habosította a történetet, egészen addig, amíg ki nem derült, hogy a tolmács valójában nem tette el a tollat.

Az ilyen ballib orgánumoknál (…) ennyire ferdítik a valóságot, nekik nem baj, hogy egy nőt hurcolnak meg, aki csak a munkáját végezte

– tette hozzá Pataki Tamás.

Lentulai Krisztián a téma kapcsán megjegyezte, jellemzően

az ilyen cikkeket azok az újságírók írják a baloldalról, akik a sajtótájékoztatókon a nejlonnal kibélelt zakózsebbe a kaszinótojást elsuvasztják.

Teljes adás:

HírTV