2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Fidesz-KDNP kampánynyitója

Következik:

Paláver 16:30

Keménymag

Keménymag: Gyurcsány ismét nagyot ment a héten

A Hír TV Keménymag című műsorában Velkovics Vilmos műsorvezető vendégeivel, Jeszenszky Zsolttal, Apáti Bencével és Dezse Balázzsal felidézte Gyurcsány Ferenc 14 évvel ezelőtt elhangzott őszödi beszédét, de az ellenzék ellentmondásos és kesze-kúsza narratíváját is górcső alá vették.

  • Keménymag: Gyurcsány ismét nagyot ment a héten

A Hír TV eheti Keménymag című műsorában a vendégek többek között felidézték a Belmondo zenekar frontemberének, Czutor Zoltánnak a szavait. Az énekes-zeneszerző még a múlt hét folyamán hozakodott elő a balliberális oldaltól nem szokatlan akasztás és lámpavasazás gondolatával. Jeszenszky Zsolt Czutort „kamu embernek” titulálta, aki folyamatosa lázít. A politikai hobbista felidézte, hogy a Belmondo zenekar frontembere már a migránsválság idején a magánprofilján is közölte vele a legnagyobb közösségi oldalon, hogy mi fog vele történni, utána ez fél évente meg-megismétlődött.

Jeszenszky Czutor húzásait ügyesnek nevezte, mivel azokat a szavakat kikerüli, amelyek tettlegességre utalnak, ebben hasonlít Hódmezővásárhely ellenzéki polgármesterére, Márki-Zay Péterre, akitől ugyancsak nem áll messze a „lámpavasazás” vagy a forradalom vizionálása.

Arató Gergely freudi elszólása mellett sem mehettek el a műsor vendégei. Mint ismert, a DK-s politikus az ATV egyik műsorában a koronavírusban elhunytakról beszélve azon sajnálkozott, hogy azok számát tekintve sem áll rosszul az ország.

A bejátszás kapcsán Apáti Bence, a Magyar Nemzet főmunkatársa, a Hír TV Főhős című műsorának házigazdája arra az anomáliára világított rá, hogy azt a Veiszer Alindát látta a képsorokon műsorvezetőként, aki pár éve még azt a kijelentést tette, hogy az „Orbáni diktatúrában” nem lehet újságíróként dolgozni.

Szóba került az ellenzék járványhelyzet alatti narratívája is, amely abból áll, hogy Orbán Viktorék az ellenzéki ötleteket valósítják meg, és ők súgják a kormánynak, hogy mit kell csinálnia. Ebből kiindulva születtek olyan magvas megállapítások, mint például, hogy a kormány „ideiglenesen örökre gyakorolja a teljhatalmat” vagy az, hogy a magyar miniszterelnök „kis részt belátásból, nagy részt gyengeségből és gyávaságból döntött úgy, hogy a kormány visszaadja a parlamentnek a különleges felhatalmazást.”

De Gyurcsány Ferenc nagyotmondásait és a Special Feri Editionnévre keresztelt divatmárkát sem hagyhatták szó nélkül a Keménymagosok. Ennek kapcsán Jeszenszky Zsolt megjegyezte, hogy bár jókat nevetünk a volt miniszterelnök botladozásain, de Gyurcsánynak van a nép körében egyfajta kultusza. Apáti Bence az elhangzottakhoz hozzáfűzte, hogyha Orbán Viktor rukkolna elő egy saját márkával, akkor azt valószínűleg az ellenzéki portálok szétszednék, és mindenféle jelzőkkel illetnék, bezzeg Gyurcsánytól ez a húzás is menőnek számít – szögezte le.

A műsor második felében a vendégek alaposan kielemezték az őszödi beszédet, és foglalkoztak azzal is, hogy a hétvégén volt 30 éve annak, hogy az Antall-kormány megalakult.

Teljes adás:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szentkirályi Alexandra: Karácsony Gergely elnémult budapesti terveimre

Szentkirályi Alexandra: Karácsony Gergely elnémult budapesti terveimre

Karácsony Gergely elnémulva reagált budapesti terveimre. Én is elnémulnék a főpolgármester úr helyében, ha ilyen csapnivaló 4,5 év állna mögöttem városvezetőként - mondta Szentkirályi Alexandra, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje a Facebook-oldalán pénteken közzétett videóban.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!