2020. augusztus 6.,
csütörtök, Berta, Bettina napja

Keménymag: Ellenzéki taktika

Hír TV

2019. december 3., kedd 22:00

A baloldal rátelepedett a klímaváltozás ügyére, amivel tulajdonképpen csak látványpolitizálnak, míg a jobboldali kormányok cselekszenek. Véleményfeltáró műsorunk vendégei Jeszenszky Zsolt politikai hobbista, Dezse Balázs a pestisracok.hu újságírója, és Apáti Bence a Magyar Nemzet főmunkatársa voltak.

Gyurcsány Ferenc ellopta a showt a budapesti klímatüntetésen. Kihasználta az alkalmat, hogy építse egy kicsit az imázsát, a Fridays For Future tüntetésen több diákkal fotózkodott. Egyebek mellett ez a témát is felvetette a műsorvezető, Velkovics Vilmos.

Dezse Balázs jelen volt a megmozduláson, ezért saját élményeit osztotta meg a nézőkkel:

„Jobboldali politikust sajnos nem láttam, viszont nagyon sok jobboldali ember volt. Konkrétan találkozta fidelitasosokkal, Fidesz szimpatizánsokkal, csináltam is interjúkat. Elmondták, hogy nagyon fontos a jobboldal számára is a környezetvédelem, csak nem feltétlenül úgy, ahogyan a baloldal csinálja. A jobboldalon vannak arra való törekvések, hogy csináljunk is valamit.”

Jeszenszky Zsolt szerint a baloldal rátelepedett a klímaváltozás ügyére, amivel tulajdonképpen csak látványpolitizálnak:

„Ez egy óriási dilemmája a jobboldalnak, hogy a baloldal nagyon ráült erre az ügyre és egyébként azt kell mondanom, hogy taktikailag nagyon jól csinálták. A látványpolitizálás tökéletesen működik. Kimennek tüntetni gyerekek, semmit nem értenek az egészből, de jól hangzik, miközben a jobboldalnak egyszerűen van egy belső kényszere arra, hogy ne hazudjon. A jobboldal inkább csinálni szeretné.”

Ezt bizonyítja az is, hogy a Fidesz-KDNP elfogadta Brüsszelben a klímajavaslatot – reagált azonnal Dezse Balázs.

Apáti Bence arról beszélt, hogy a baloldal rémhíreket terjeszt a klímaváltozásról, pedig erről a témáról lehetne értelmesen és intelligensen is beszélni.  

Teljes műsor: 

Hír TV

x
Rendkívüli hír