2021. július 30.,
péntek, Judit, Xénia napja

Keménymag: Bekúszott a közbeszédbe a gyűlölködés

Hír TV

2020. február 4., kedd 21:50

A Hír TV mai Keménymag című műsorában Apáti Bence, a Magyar Nemzet főmunkatársa, Dezse Balázs, a Pesti Srácok újságírója és Jeszenszky Zsolt politikai hobbista Velkovics Vilmos műsorvezetővel többek között azt járták körbe, hogy joga van-e bárkinek is ahhoz, hogy valakit rémisztő képződménynek nevezzen, mindezt úgy, hogy bocsánatot sem kér utána. De a mai adásban szó esett arról is, hogy az Opre Roma Demokrata Párt Donáth Anna Momentumos EP-képviselőhöz fordult annak érdekében, hogy segítsen cigány tartományokat létrehozni több megye területén. Valamint górcső alá került az ellenzék által nacionalistának címkézett új Nemzeti Alaptanterv és a nagy visszhangot kiváltó tanárverések ügye is.

A műsort egy sajátos performansszal kezdték a vendégek, amelyben „eleget tettek” Gyurcsány Ferenc azon kérésének, hogy imádkozzanak Niedermüller Péterért, hogy visszataláljon a helyes útra.

Jeszenszky Zsolt Niedermüller Péter kijelentésével kapcsolatban megjegyezte, hogy Magyarországon mindenkinek joga van bárkiről bármit mondani, de kerülni kellene a kettős mérce alkalmazását, hiszen az ellenzék egy poén vagy két darab rágcsálós plakát miatt is képes Strasbourgig vagy Brüsszelig kiabálni, ugyanakkor mélyen hallgat, hogyha Bangó Borbély Ildikó mintegy 3 millió szavazót patkányoz le. Mindezt már Dezse Balázs fűzte hozzá a beszélgetéshez.

Velkovics Vilmos vendégeivel kielemezte a Demokratikus Koalíció rövid videóját is, amelyet a Niedermüller Péter elleni tüntetést követően tettek közzé, és egészen odáig mentek el, hogy a videóban azt állították, hogy a Fidesz a gyűlölet pártjává vált. Jeszenszky Zsolt felhívta arra a figyelmet, hogy a videó több csúsztatást is tartalmaz, hiszen három évvel ezelőtti jeleneteket is belevágtak.

Velkovics Vilmos elmondta, hogy az ellenzéki sajtó úgy igyekezett beállítani ezt a tüntetést miután Bayer Zsolt is részt vett rajta, hogy ez egy rasszista és gyűlöletkeltő esemény volt.

Apáti Bence arra emlékeztette a jelenlévőket, hogy 2018 végén a túlóratörvény elleni tüntetések idején a zavargók több újságírót is megkergettek és bántalmaztak, valamint majdnem felgyújtották az ország karácsonyfáját, de ezek a történések akkor nem érték el a baloldalhoz közel álló orgánumok ingerküszöbét. A Magyar Nemzet főmunkatársa arra is kitért, hogy napjainkra teljesen bevonult az a közbeszédbe, hogy a jobboldali újságírókat és politikusokat lámpavasra kellene húzni vagy börtönbe kellene zárni.

A mai adásban szó esett arról is, hogy az Opre Roma Demokrata Párt Donáth Anna Momentumos EP-képviselőhöz fordult annak érdekében, hogy segítsen cigány tartományokat létrehozni több megye területén. Valamint az az álhír is górcső alá került, amely azt állította, hogy a Fidesz roma férfiakat fizetett le azért, hogy migránsokat alakítva törjenek át a magyar-szerb határon. De a vendégek az új NAT-ot ért kritikákat és a tanárverések ügyét is kivesézték.

Teljes adás:

Hír TV