2024. 05. 20. Hétfő Bernát, Felícia napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Komment 06:30

Keménymag

Keménymag: Bekúszott a közbeszédbe a gyűlölködés

A Hír TV mai Keménymag című műsorában Apáti Bence, a Magyar Nemzet főmunkatársa, Dezse Balázs, a Pesti Srácok újságírója és Jeszenszky Zsolt politikai hobbista Velkovics Vilmos műsorvezetővel többek között azt járták körbe, hogy joga van-e bárkinek is ahhoz, hogy valakit rémisztő képződménynek nevezzen, mindezt úgy, hogy bocsánatot sem kér utána. De a mai adásban szó esett arról is, hogy az Opre Roma Demokrata Párt Donáth Anna Momentumos EP-képviselőhöz fordult annak érdekében, hogy segítsen cigány tartományokat létrehozni több megye területén. Valamint górcső alá került az ellenzék által nacionalistának címkézett új Nemzeti Alaptanterv és a nagy visszhangot kiváltó tanárverések ügye is.

  • Keménymag: Bekúszott a közbeszédbe a gyűlölködés

A műsort egy sajátos performansszal kezdték a vendégek, amelyben „eleget tettek” Gyurcsány Ferenc azon kérésének, hogy imádkozzanak Niedermüller Péterért, hogy visszataláljon a helyes útra.

Jeszenszky Zsolt Niedermüller Péter kijelentésével kapcsolatban megjegyezte, hogy Magyarországon mindenkinek joga van bárkiről bármit mondani, de kerülni kellene a kettős mérce alkalmazását, hiszen az ellenzék egy poén vagy két darab rágcsálós plakát miatt is képes Strasbourgig vagy Brüsszelig kiabálni, ugyanakkor mélyen hallgat, hogyha Bangó Borbély Ildikó mintegy 3 millió szavazót patkányoz le. Mindezt már Dezse Balázs fűzte hozzá a beszélgetéshez.

Velkovics Vilmos vendégeivel kielemezte a Demokratikus Koalíció rövid videóját is, amelyet a Niedermüller Péter elleni tüntetést követően tettek közzé, és egészen odáig mentek el, hogy a videóban azt állították, hogy a Fidesz a gyűlölet pártjává vált. Jeszenszky Zsolt felhívta arra a figyelmet, hogy a videó több csúsztatást is tartalmaz, hiszen három évvel ezelőtti jeleneteket is belevágtak.

Velkovics Vilmos elmondta, hogy az ellenzéki sajtó úgy igyekezett beállítani ezt a tüntetést miután Bayer Zsolt is részt vett rajta, hogy ez egy rasszista és gyűlöletkeltő esemény volt.

Apáti Bence arra emlékeztette a jelenlévőket, hogy 2018 végén a túlóratörvény elleni tüntetések idején a zavargók több újságírót is megkergettek és bántalmaztak, valamint majdnem felgyújtották az ország karácsonyfáját, de ezek a történések akkor nem érték el a baloldalhoz közel álló orgánumok ingerküszöbét. A Magyar Nemzet főmunkatársa arra is kitért, hogy napjainkra teljesen bevonult az a közbeszédbe, hogy a jobboldali újságírókat és politikusokat lámpavasra kellene húzni vagy börtönbe kellene zárni.

A mai adásban szó esett arról is, hogy az Opre Roma Demokrata Párt Donáth Anna Momentumos EP-képviselőhöz fordult annak érdekében, hogy segítsen cigány tartományokat létrehozni több megye területén. Valamint az az álhír is górcső alá került, amely azt állította, hogy a Fidesz roma férfiakat fizetett le azért, hogy migránsokat alakítva törjenek át a magyar-szerb határon. De a vendégek az új NAT-ot ért kritikákat és a tanárverések ügyét is kivesézték.

Teljes adás:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Bayer Zsolt felhívása + videó

Bayer Zsolt felhívása + videó

A műsorvezető, publicista a HírTV képernyőjén keresztül a Bayer show-ban mondta el, hogy miért lesz fontos a jűlius elsejei Békemenet, hogy miért kell ott lenni és miért kell kiállni Európa mellett. Szerinte meg kell mutatni, hogy mi vagyunk a normalitás, sőt, hogy mi vagyunk az az Európa, amelyet érdemes és lehet szeretni.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!