2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Tusványos '24

Következik:

Európai Híradó 04:00

Keménymag

Keménymag: Az összellenzék büszkeségei

  • Keménymag: Az összellenzék büszkeségei

Komoly lelki traumákon mehetett át Gyurcsány Ferenc, miután a napokban a sajtó felfedezte, hogy nem is annyira a szavakkal vagy üzenetekkel, sokkal inkább metakommunikáció segítségével irányítja az összellenzéki előválasztást – vezette fel a műsor első témáját Velkovics Vilmos műsorvezető.

Apáti Bence, a Magyar Nemzet főmunkatársa, M. Kovács Róbert, a 888.hu főszerkesztő-helyettese és Gav Duncan, a Kontra.hu újságírója voltak ezúttal a Keménymag megmondói.

Ahogyan korábban Jakab Péter és a parizer esete mellett, úgy most Karácsony Gergely és a saját bevallása szerint felesége turkálta inge mellett sem tudtak elmenni az adás résztvevői. M. Kovács Róbert meg is jegyezte, hogy ezzel Karácsony Gergelynek konkrét célja van:

„Nem értitek ennek az ingnek az üzenetét. Egyrészt a kisebbséghez szól, mind etnikailag, mind szexuálisan.”

- utalt rá M. Kovács Róbert, parodizálva azt a tényt, hogy a főpolgármester mennyire kínosan is próbálhat megszólítani olyan választókat, akik értékrendjéről vélhetően nem sok fogalma van.

„A Deák Dani mondta, hogy vesszőfutás a kampánya a nyelvtudással, meg mindennel együtt, de hogy rá nem csak vesszőfutás jellemző, hanem copy, mindenhonnan összeszedegetett. A 99%-a Amerikából jött és ez a kép és ez az inges sztori is már megvolt. Ezt a Biden lőtte el nem tudom hány évvel ezelőtt.”

- emlékeztetett Apáti Bence, Karácsony Gergely és a turkált ing kapcsán.

Ezt követően arról is szó esett, hogy Karácsony Gergely a HírTV stábja előtt ment át a piros lámpán. A műsor résztvevői azt is találgatták, hogy vajon a KRESZ-t nem ismeri a főpolgármester, esetleg csak nem érdekli?

„Egyébként a nyelvtudás, a doktori hiány a KRESZ nem ismerete, ezek nagyon érdekes dolgok. Kiderült, hogy most már tényleg nem számít, meg nem fontos.”

- mutatott rá Apáti Bence, Karácsony Gergely főpolgármester életének csupán elmúlt néhány napjára.

Az adás második felében Dobrev Klára és VV Zsoltinál tett látogatása is elemzésre került, mely során érdekes dolgok hangzottak el.

„Én mérhetetlenül büszke voltam arra a beszédre.”

- mondta VV Zsolti műsorában a DK miniszterelnök-jelöltje, Dobrev Klára, visszaemlékezve az őszödi beszédre.

Majd hozzátette, hogy szerinte több rendőr sérült meg súlyosan 2006-ban, aznap, mikor Gyurcsány Ferenc a „szemkilövető” nevet kapta, mint tüntető.

Teljes adás:

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!