2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Keménymag

Keménymag: Az Index szerepében tetszeleg az SZFE

A Hír TV Keménymag című műsorában ezen a héten is Apáti Bence, Lentulai Krisztián és Pataki Tamás beszélték ki többek között az SZFE-s lázadás és a hollywood-i filmes világ visszás történéseit Velkovics Vilmos vendégeként.

  • Keménymag: Az Index szerepében tetszeleg az SZFE

Izgalmas társadalmi kísérlet zajlik a Színház- és Filmművészeti Egyetemen immáron három hete. A héten viszont végre elkezdődött a tanév, és a napokban kísérleti tanköztársaságot alapítottak a hallgatók – vezette fel a műsor első témáját Velkovics Vilmos műsorvezető.

Pataki Tamás, a Magyar Nemzet újságírója, író azt a kérdést tette fel a „köztársaság kikiáltása” kapcsán, hogy a hallgatók miért nem királyságot alapítottak. Ez a lépés is azt jelzi szerinte, hogy a három hete protestálók mennyire baloldali gondolkodásúak.

Lentulai Krisztián elmondta, hogy

örömteli számára, hogy jobboldali Facebook-bejegyzések is megjelentek az SZFE-ügy kapcsán, illetve több jobbos kommentet is hozzáfűztek a Színművészetin zajló lázadással kapcsolatos tartalmakhoz, illetve azoknak a színészeknek az oldalához, akik kiálltak az egyetemfoglalás mellett.

A Karc FM főszerkesztő-helyettese szerint a magyar színésztársadalom arra nem gondol, hogy adott esetben ezek a megnyilvánulásaik a népszerűségük csökkenéséhez vezethetnek.

A műsorból az is kiderült, hogy vidéken miként csapódott az SZFE-s tüntetések ügye.

Apáti Bence a látottak és hallottak alapján megjegyezte, hogy a magyar emberek el tudnak vonatkoztatni a színészekkel kapcsolatos szimpátiájuk kapcsán attól, hogy az illető művész milyen politikai nézeteket vall. S bár beszólogatnak a színészeknek a véleményük miatt, de ettől függetlenül jó színésznek gondolják őket. Ugyanakkor

a baloldali színészek gond nélkül elveszik a jobboldallal szimpatizáló kollégáik tehetségét és a múltját pusztán politikai okokból

– húzta alá a Magyar Nemzet főmunkatársa

. A nézők többsége és a jobboldali emberek mindezt máshogy gondolják. Apáti Bence azt is hozzátette, hogy

a hallgatók és az oktatóik, valamint a mellettük kiálló színészek is szerepzavarban vannak, már-már úgy tűnik, hogy az Index szerepét akarják betölteni a szalagcímek alapján.

Az SZFE-n nem újságírói műhelymunka folyik, hanem színművész képzés – szögezte le.

A műsor második felében többek között azt járták körbe, hogy az elmúlt években miként is fordult egyre inkább ki magából a hollywood-i filmes világ.

Teljes adás:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz

Az idei európai parlamenti (EP-) választáson újra döntést kell hozni a háború vagy béke kérdésében, márpedig a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz - jelentette ki a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!