2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Túlélve Bolíviát 03:00

Keménymag

Keménymag: Az ellenzék leginkább a kormánnyal van elfoglalva

A Hír TV Keménymag című műsorában ma elhangzott, hogy míg a BKV sztrájkra készülődik, addig Karácsony Gergely főpolgármester egyik helyettese havi 3,5 milliós fizetésért dolgozik, a 2. kerületi polgármesternek pedig törvénytelenül folyósít évi 4 millió forintot. A műsor vendégei ma Apáti Bence, a Magyar Nemzet főmunkatársa, Dezse Balázs, a Pesti Srácok újságírója és Jeszenszky Zsolt politikai hobbista volt.

  • Keménymag: Az ellenzék leginkább a kormánnyal van elfoglalva

A mai adásban szúrunk, lebegünk, és megvizsgáljuk, hogy kinek mije tintás a magyar közéletben. De szó lesz Baranyi Krisztináról, aki nem nagyon tudja mi az, amit úrinő nem mond ki csak körülír, és Hadházy Ákosról, aki talán Simicska leszerelt hirdetései helyett szendvicsembernek képzeli magát

– vezette fel a mai műsort Velkovics Vilmos műsorvezető.

A Keménymag vendégei egy performansszal felidézték a vasárnapi évértékelő baloldali média által felkapott sztoriját. Apáti Bence ezzel kapcsolatban felidézte, hogy az a hír, hogy kékes-lilás volt Orbán Viktor tenyere – mint kiderült a tintától - feljebb kapott helyett az Index címlapján, mint az a cikk, amely az évértékelőn elhangzottakról számolt be.

Ezt követően a műsorvezetővel közösen az évértékelő legfontosabb gondolatait emelték ki és elemezték. Dezse Balázs megjegyezte, hogy

míg az ellenzék leginkább a kormánnyal van elfoglalva ahelyett, hogy irányítaná Budapestet vagy azokat a városokat és kerületeket, amelyekben maguk mögé utasították a kormánypárti jelölteket, addig Orbán Viktor a beszédben mindössze két percet szentelt nekik.

Apáti Bence ehhez hozzáfűzte, hogy ezzel szemben az ellenzék és az ellenzékhez közeli sajtó pedig úgy tett, mintha a miniszterelnök csak velük foglalkozott volna.

Az évértékelőn elhangzott, hogy a liberális nem más, mint diplomás kommunista, mindezt a HVG úgy interpretálta, hogy rasszista bűnöző szavait idézte Orbán Viktor – folytatta a beszélgetést Velkovics Vilmos. Miközben az igazság az, hogy ez a mondat a Rumnapló című regényből származik, amelyet meg is filmesítettek.

A műsorban arról is szó volt, hogy Gyurcsány Ferenc a parlament tavaszi ülésszakának nyitó napján azt üzente Orbán Viktornak, hogy „nem könnyű úgy koncentrálni, hogyha valakinek enyves, bocsánat tintás a keze”. A DK politikusa napirend előtti felszólalásában arról is beszélt, a kormány az utóbbi tíz évben nem a közjót szolgálta, valamint arra is kitért, hogy az ellenzéki összefogás Dunaújvárosban kiütötte a Fideszt. A vendégek a bejátszást követően felidézték Gyurcsány Ferenc múlt heti évértékelőjét, amelyen szemlátomást a DK elnöke illuminált állapotban állt a mikrofon mögé.

A műsor további részében foglalkoztak a Jobbik tisztújító kongresszusáról kiszivárgott újabb hangfelvétellel, amelyen Jakab Péter jelenlegi elnök hallható, de Hadházy Ákos újabb táblás megmozdulásáról is szót ejtettek, amelyért Kövér László házelnök kitiltotta a független képviselőt az ülésről.

Teljes adás:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!