2023. 06. 05. Hétfő Fatime napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Keménymag

Keménymag: Az 52 százalékos "Fidesz-vereség" tragédiája

Apáti Bence, a Magyar Nemzet főmunkatársa, Jeszenszky Zsolt “politikai hobbista”, Dezse Balázs,helyi a PestiSrácok.hu újságírója az adásban talpig gyászruhában a vasárnap lezajlott EP-választások várható hatását elemezték a Hír TV Keménymag című műsorában, ahol a pártokra és a küldöttekre váró feladatokról mondták el a véleményüket.

  • Keménymag: Az 52 százalékos

"Vereséggel felérő Fidesz-győzelem"

– a többi között így kommentálta a sajtó egy része a vasárnapi voksolást.  A Keménymag csapata fekete ruhában, már-már könnyes szemmel elemezte a Fidesz 52 százalékos választási eredményét.

Apáti Bence egyértelmű csalódásról beszélt, Dezse Balázs pedig egyenesen bukásról.

„Mondj egy példát, 52 százalékkal eddig ki nyert választást?”

– tette fel az ironikus kérdést Jeszenszky Zsolt politikai hobbista. Apáti Bence hozzátette: ez várható volt, mert amikor Orbán Viktor elkezdett „elszigetelődni”, onnan kezdve a műsor vendégei többször elmondták, hogy neki és a Fidesznek is vége.

A műsor folytatásában is hasonló szarkasztikus hangnemben fejtegették, hogy a „csúfos, 52 százalékos vereség” például Nagy-Britanniában azt eredményezné, hogy ha minden körzetben ennyit kap az ottani kormánypárt, akkor 100 százalékban övéké a hatalom a brit parlamentben.

Macront a franciák 30 százaléka sem támogatta, mégis a kétharmadtól nagyobb arányú hatalom állt mögé

– húzta alá a „politikai hobbista”.

A leszerepelt magyar ellenzék egyik legnagyobb vesztese az MSZP, ahol eldöntetlen még, hogy a megmaradt egyetlen EP-mandátumukat Szanyi Tibor vagy Ujhelyi István fogja bezsebelni, és emiatt igen nagy párton belüli küzdelem várható: erről szólt Pósa Károly karikaturista illusztrációja is.

 

Ujhelyi István és Szanyi Tibor között még nagy szkanderozás lesz a párton belül, hogy kié legyen az újabb öt éves brüsszeli megbízatás.

Az ellenzék folyamatosan az arányos választási rendszert hiányolta, de úgy néz ki, hogy még a megváltozott választási feltételek mellett is kudarcot kudarcra halmoznak – vélekedett Jeszenszky Zsolt.  

A műsor folytatásában szó esett arról is, hogy hová tűnt a fehérsapkások ellenzéki csapata, valamint rendhagyó módon Fekete Lovag-díjat adományoztak a műsor résztvevői a legnagyobbat mondó ellenzéki politikusnak.  

Hír TV  

További epizódok

Keménymag: Az UEFA-nak az álságossága is utolérhető a Münchenben történtekben

Keménymag: Az UEFA-nak az álságossága is utolérhető a Münchenben történtekben

A Keménymag vendégei M. Kovács Róbert a 888.hu újságírója, Gav Duncan, a kontra.hu újságírója és Apáti Bence, a Magyar Nemzet főmunkatársa voltak. 2021. június 29.
Keménymag: A bunkósbot szerep Homonnay Gergelyé

Keménymag: A bunkósbot szerep Homonnay Gergelyé

A Keménymag vendégei M. Kovács Róbert a 888.hu újságírója, Gav Duncan, a kontra.hu újságírója és Lentulai Krisztián, a Karc FM főszerkesztő-helyettese voltak. 2021. június 22.
Keménymag: Hol van az elfogadás és az iszonyú propaganda határa?

Keménymag: Hol van az elfogadás és az iszonyú propaganda határa?

Ezúttal Apáti Bence, M. Kovács Róbert és Filep Dávid tartott sajátos elemzést a HírTV stúdiójában. Műsorvezető: Velkovics Vilmos. 2021. június 15.

Legfrissebb híreink

Kifütyülték Olaf Scholzot Németországban

Kifütyülték Olaf Scholzot Németországban

A tüntetők háborús politikája miatt bírálták a német kancellárt, akit háborús uszítónak neveztek és azt követelték, fegyverek nélkül csináljon békét, valamint felszólították, hogy távozzon.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Keménymag: Karácsony rajong Jakabért

Keménymag: Karácsony rajong Jakabért

A Keménymag vendégei Gav Duncan, a kontra.hu újságírója, Apáti Bence, a Magyar Nemzet főmunkatársa és Lentulai Krisztián, a Karc FM főszerkesztő-helyettese voltak.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!