2020. július 13.,
hétfő, Jenő napja

Keménymag: Aki ezt a dalt nem ismeri, az barlangban élt, vagy indexes újságíró

Hír TV

2019. november 19., kedd 21:05

Velkovics Vilmos vendégei Dezse Balázs, a Pestisrácok.hu újságírója, Apáti Bence, a Magyar Nemzet főmunkatársa, és Jeszenszky Zsolt, politikai hobbista voltak.

Egy programpontja van Karácsony Gergelynek a tisztségében eltöltött 864 óra alatt, amelyet úgyahogy sikerült teljesítenie az ígéreteiből, ugye ez a klímavészhelyzet. De az is kiderült, hogy csak félig sikerült, hiszen azóta folyamatosan látják itt-ott kocsival. Ezzel a témával kezdte a műsort Velkovics Vilmos műsorvezető.

„A legocsmányabb egyébként tényleg ez szerintem, hogy ezek a szemét, mocskos lakáj propagandisták lefényképezik, majd nyilvánosságra hozzák.”

– reagált azonnal Apáti Bence.

Jeszenszky Zsolt hozzátette:

„Egyáltalán miért ne járhatna a polgármester autóval? Akkor mi van?”

A műsor folytatásában a nemrégiben felavatott, megújult Puskás Aréna és a „Nélküled” című nyitódal került a középpontba. Mi vagy akkor, hogyha nem állsz föl a dal alatt? – tette fel a kérdést a műsorvezető.

„Csak nem Miklósi Gáborra próbáltál utalni, aki megírta, hogy ő nemhogy nem állt föl, hanem kimondottan boldog volt attól, hogy nem játszották le a Székely Himnuszt, és hogy ez a dzsungel könyvére emlékeztette ez a nóta?”  

– kérdezett vissza Apáti Bence.

Valójában csak kényszerből volt ott, de ha már kényszerből ott volt, akkor nyolcszor leírta, hogy a VIP páholyban – tette hozzá Velkovics Vilmos.

„Kit érdekel, hogy egy újságíró nem állt föl, vagy kit érdekel, hogy egy újságíró mit csinált?”

– fűzte hozzá Dezse Balázs.

Jeszenszky Zsolt szerint itt van egy nagyon fontos pont:

„Mi vagy, ha nem állsz föl? Semmi. A jobboldalt nem érdekli, hogy valaki föláll vagy nem. Aki úgy érzi, hogy föl szeretne állni ennek a dalnak a hallatán és énekelni szeretne – ez nagyjából úgy pár tízezer ember ott a helyszínen pár százezer országszerte – akkor az föláll és énekli, aki meg nem akar az nem. Tehát mi ezzel nem foglalkozunk. Ők viszont abból is ügyet csinálnak már, hogy ki áll föl és ki nem áll föl. Nekik ez egy demonstratív tevékenység kell, hogy legyen. (…) Ő egészen konkrétan megbuktatta Orbán Viktort ott abban a pillanatban, hogy nem állt föl erre a dalra. (…) A youtubon 5 darab magyar dal létezik, amelyiknek nagyobb a megtekintése a Nélkülednél. Aki ezt nem ismeri barlangban élt, vagy egy indexes újságíró.”

„Én azt nem értem, hogy mi a bajuk ezzel a dallal. Ez egy gyönyörű dal, ami lehet, hogy magyar nyelven van egyébként…" 

- elmélkedett Dezse Balázs.

„Szerintem az is probléma volt Miklósi Gabinak, hogy a magyaroknak szurkolt ott sok ember. Énekelgettek, magyaroknak szurkoltak, magyar zászlók voltak.”

– hangsúlyozta Apáti Bence.

Hír TV