2020. február 24.,
hétfő, Szökőnap napja

Keménymag: „A magyar ellenzéknek nincsenek megjegyezhető politikusai”

Hír TV

2019. június 4., kedd 21:55

Apáti Bence, a Magyar Nemzet főmunkatársa, Jeszenszky Zsolt “politikai hobbista”, Dezse Balázs, a PestiSrácok.hu újságírója az adásban az EP-választások pártokat érintő változásait elemezték Velkovics Vilmos vezetésével, a Hír TV Keménymag című műsorában, ahol a szocialista párt agóniáján túl már az őszi önkormányzati választások lehetséges forgatókönyvét is megvitatták, külön fejezetben foglalkozva a magyarországi ellenzéki erők mind parodisztikusabb fellépésével.

Degenerálódó belterjes klub, ahol krajcárok után kapirgálnak – Szanyi Tibornak ez volt a véleménye saját pártjáról.

„Szanyi Tibor hozta a saját formáját, a kellő humorral kell őt olvasni, szemlélni” – reagált a szocialisták alelnökének nyílt levelére Jeszenszky Zsolt.

Kirúgták a sajtóst, valakire rá kellett ezt az egészet kenni 

 - Dezse Balázs szerint ismét a jól ismert politikát követi az MSZP: ezúttal sem a felelősöket vették elő, hanem találtak egy embert, akit okolnak a választási kudarcért.

 Ujhelyi volt a kampányfőnök, Bangóné patkányozása után nem mondta, hogy ezt nem szabad, ráadásul jött a kerítéses sztorijával. Ő jelenítette meg az MSZP üzenetét, ez az üzenet, ami pedig borzalmasra sikeredett

– mondta el a műsorban Apáti Bence.

Haveri zsebben lehet a pártszékház bérleti díja, a Villányi-útra való beköltözést Tóth Bertalan MSZP-elnök erőltette, és a párthoz ezer szállal kötődő cégnek most havonta milliókat fizetnek – vetette fel a témát Velkovics Vilmos műsorvezető.

A Keménymagban szó volt még Cseh Katalin botrányos rádiófelvételéről is, ahol a botmixer és az abortusz eddig nem hallott kapcsolata kerül szóba, egyebek mellett az USA gyakorlatát is említve, ahol Jeszenszky Zsolt szerint egyes „haladó, demokratikus, humánus” államokban már csak az a kérdés, hogy a megszületett gyermeket hány éves koráig szabad megölni.

A folytatásban a meghívott vendégek megtudhatták, hogy a Momentum vezető politikusa úgy véli:

ősszel vissza kell majd venni a „Fidesz-maffiától” Budapestet. Kerpel-Fronius Gábor úgy látja, Tarlós István azt is képtelen átlátni, mi lesz a magyar fővárosban tíz év múlva. Bezzeg „a Momentumnak 2030-ig tartó programja van” – nyilatkozta az ellenzéki főpolgármester-jelölt.

Jeszenszky Zsolt megjegyezte: a magyar ellenzéki politikum hosszú idő óta azzal küszködik, hogy nincsenek megjegyezhető politikusai.

Az őszi önkormányzati választások egyik legszínesebb figurájával, Puzsér Róberttel zárult az adás, aki immáron egyedül folytatja a kampányát, mert a Lehet Más a Politika is hátat fordított neki.

 

Pósa Károly karikatúrájára Dezse Balázs úgy reagált: nem tudja, a politikai szakítás miatt most ismét sikerült-e megsértődnie Puzsérnak, akit a korábbiakban rendre valamivel meg lehetett bántani.  

Hír TV