2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Keménymag

Keménymag: A fideszesek nem gondolták, hogy visszajön a fővárosba a Demszky-éra

Velkovics Vilmos vendégei Dezse Balázs, a Pestisrácok.hu újságírója, Apáti Bence, a Magyar Nemzet főmunkatársa, és Jeszenszky Zsolt, politikai hobbista.

  • Keménymag: A fideszesek nem gondolták, hogy visszajön a fővárosba a Demszky-éra

Rendben van-e ez így? Demokratikus-e ez így? Átlátható –e ez így? Ezeket a kérdéseket tette fel Pokorni Zoltán a Fővárosi Közgyűlés alakuló ülésén, vetette fel a témát Velkovics Vilmos műsorvezető. Hozzátette, 60 százalékot szereztek meg nagyjából, ehhez képest a bizottsági helyek száz százalékát feltöltötték az ellenzékiek. Azt mondták, hogy nem nagyvonalú ez az arány, de korrekt.

„Ezt egyébként nagyon jól tudják csinálni, hogy a Fidesz is így tenne, és ez nem igaz. Mondjuk a Facebook cenzúrával is mindig azt mondják, hogy a kormánypárti sajtó mennyire elnyomja a híreket. Nem igaz. Állandóan konkrét állításként fogalmaznak meg konkrét hazugságokat, miközben egyébként ők sárosak valamiben. De arra nincsen válasz”  

- reagált a történtekre Jeszenszky Zsolt politikai hobbista.

A műsorban Apáti Bence arról beszélt, hogy a csalódott Fideszesek nem gondolták, hogy visszajön a fővárosba a Demszky-éra és Gyurcsány Ferenc nem fog rátenyerelni erre az asztalra.

Dezse Balázs szerint a jobboldal lélektanában van egyfajta dac:

Amikor elvesztünk egy választást, akkor a jobboldali emberek nagyon kétségbe tudnak esni és azonnal a világ végét vizionálják. Ez sem újdonság

– fogalmazott a Pestisrácok.hu újságírója.

Jeszenszky Zsolt hozzátette:  

„Amikor egy jobboldali gondolkodású valaki azt mondja, hogy én most haragszom a Fideszre ezért, vagy azért. Az az ordenáré szörnyű eset, amikor a másik oldalra szavaz, de az is ha nem megyek el büntetésből szavazni. Egyébként lehet, hogy a sérelme az még jogos is, lehet, hogy nem is egy személyes sérelemről beszélünk, hanem valami olyan kifogása van, ami még akár jogos is lehet. Lehet, hogy az adott körzetben tényleg nem jó a jelölt, tényleg lehet, hogy vannak hibái, ez minden lehet, de azért a nap végén, vagy a nap közepén az ember elgondolkodik, tehát józan ésszel elgondolkodik. Igen, van ez az oldal, amelyik egyébként hozzám közel áll és vannak vele fenntartásaim, akkor ezeket a fenntartásaimat meg tudom-e fogalmazni, és megfogalmazhatom feléjük, mert erre azért ma már számos lehetőség van, és egyébként meg szavazok rájuk, vagy azt mondom, hogy tőlem jöhet ez a másik brigád, akikről egyébként, ha tényleg belegondolok józan ésszel, akkor tudom, hogy kicsodák.”

Teljes adás:

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!