2024. 06. 15. Szombat Jolán, Vid napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Híradó 19:00

Keménymag

Keménymag: A balliberális oldalt immáron a saját provokatív eszközeivel is le kell győzni

A Hír TV Keménymag című műsorában ezúttal is görbe tükrön láttatta a közélet jelenségeit Dezse Balázs a Pestisrácok.hu újságírója, Jeszenszky Zsolt politikai „hobbista”, és Apáti Bence a Magyar Nemzet főmunkatársa. Az adás témái között szerepelt: sokkolta a liberális sajtót, hogy miközben Tarlós István Scarlett Johanssonnal fényképezkedett, Karácsony Gergely Dobrev Klárával volt kénytelen beérni. Velkovics Vilmos és vendégei megvitatták azt is, vajon miért zsidózták le Gulyás Mártont Hunvald György krumpliosztásán, és vajon mit és kinek üzent Greta Thunberg az ENSZ konferencián? Ezekről és még sok egyébről szó esett a rendhagyó talkshowban, ahol a stúdióba invitáltak azt sem hagyták szó nélkül, hogy a derék Hadházy Ákos már megint a CIA berepülő kémpilótájának képzelte magát.

  • Keménymag: A balliberális oldalt immáron a saját provokatív eszközeivel is le kell győzni

Olaszországban vastaps között énekelték el az Avanti ragazzi di Buda című dal szövegét, amely az ’56-os magyarországi ellenállás tiszteletére íródott, s mint olyan Olaszországban máig a nemzeti érzés, a hazafiasság megtestesítő himnusza, gyakran tömegek éneklik a futball lelátókon.

„Az a helyzet, hogy van egy ilyen általános narratíva, amit a világban a baloldali sajtó nyilván teljes összhangban a hazai sajtóval próbál az emberekkel beetetni, hogy – ugye – Orbán Viktor elszigetelődött. és hogy nem csak a politikusok nem állnak vele szóba, hanem – ugye – mindenki utálja. Na most ehhez képest azt látjuk, hogy a politikusok – még az ellenfelei is! – nagy tiszteletben tartják, merthogy háromszor kétharmaddal, korábbi vesztett helyzetből senki nem tudott győzni. Sőt, korábban, mondjuk öt-tíz évvel ezelőtti vezető nyugat-európai politikusok már sehol nincsenek. Mind megbukott. Tényleg megbuktak. Tehát Orbánt óriási tisztelet övezi, és az emberek körében még nagyobb, merthogy hála Istennek eljut az információ. Kikerülve a ’mainstream-sajtót’ az emberek tudják, hogy Orbán Viktor azt mondja, ami a valóság, a valós problémákról beszél, a valós problémákra kínál egy működőképes megoldást. És ezt nagyon értékelik. Szimpatizálnak vele. (…) Látjuk, hogy teljesen decens urak-hölgyek, fiatalok, idősebbek, nagyon normális a közönség”

– fogalmazott Jeszenszky Zsolt.

„Csak szeretném megkérdezni, hogy hány ellenzéki lapban, portálon olvastátok azt, hogy elsöprő erejű tapsot kapott Orbán Viktor?”

– vetette közbe Dezse Balázs.

„Az még vicces, hogy valóban, ultrák is éneklik. Olaszországban általában baloldaliak és jobboldaliak vannak a lelátókon. Nyilván a jobboldaliakat zsigerből le kell fasisztázni. Ez természetesen egyáltalán nem azt jelent, hogy fasiszták… Alapvetően ezen – amikor elkezdenek ultrázni – én mindig nagyon röhögök, mert emlékszem azokra a tüntetésekre, amikor az Index lelkendezett azon, amikor mentek a Lendvay utcai székház ellen és ’itt vannak a Fradi-ultrák és símaszkban jönnek velünk’, mert volt pár hülyegyerek a Fradiból meg más táborokból is. Akkor valamiért nagyon kell szeretni azt a pár darab ultrát”

– mondta Apáti Bence.

Az adás folytatásában  Scarlett Johansson és a Kálmán Olga közszereplése adott okot polémiára. Míg az előbbi celeb a „nézésével egy bolygót szel ketté”, addig a nyugállományú műsorvezetőnő Karácsony Gergely csapatában debütált, sokadszorra bebizonyítva, hogy ő sosem vész el, csak átalakul.

A szokásos karikatúra Pósa Károlytól is az ellenzék főpolgármester-jelöltet ábrázolta, aki a Hajógyári szigeten egy ordenáré ingatlanpanamáról akarta lerántani a leplet, de mint kiderült, egy filmforgatás díszlet-sorompója ismét összezavarta a Budapest helyrajzát erős tétovasággal is alig ismerő Karácsony Gergelyt.

 

 A teljes adás itt tekinthető meg:

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!