2024. 06. 24. Hétfő Iván napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Csernobil öröksége: a Zóna 03:00

Keménymag

Keménymag: 2020, a krumpli éve, az év szava a libernyák

2020-ra is lapot húzunk, a krumpli évének a végén vagyunk, idén összenőtt, ami összetartozik, ledőlt a „független” sajtó utolsó bástyája, az Index és feltámadott a gender – ez volt a mi évünk. A Keménymag idei utolsó adásában Pataki Tamás, a Magyar Nemzet újságírója, Apáti Bence, a Magyar Nemzet főmunkatársa és Lentulai Krisztián, a Karc FM főszerkesztő-helyettese tekintett vissza az elmúlt esztendő eseményeire Velkovics Vilmos műsorvezetése mellett.

  • Keménymag: 2020, a krumpli éve, az év szava a libernyák

Abban nincs vita, hogy az év szava a libernyák. Emlékezetes micsoda felhördülést váltott ki a „haladó” oldalon, hogy Orbán Viktor miniszterelnök egy rádióinterjúban úgy fogalmazott, néhány libernyákot, akikkel vitatkoznia kellett még elvisz a hátán.

Összeomlás volt az ellenzéki oldalon, jöttek a nyelvészek és a fűzfapoéták, hogy ez már megint micsoda és még zsidózást is beleláttak - emlékeztetett Apáti Bence.

Lentulai Krisztián rámutatott: amikor Novák Katalint féreg nácizzák, amikor patkányozás van, az nem üti meg az ingerküszöböt, de amikor valamibe metaforaszerűen bele lehet látni, akkor ott borul minden a túloldalon.

Pataki Tamás szerint azért volt furcsa ez az év, mert egy tomboló világjárvány kellős közepén voltak azok is, akiknek az SZFE vagy éppen a genderizmus volt mindennél fontosabb.

Visszatekintő adásunkban egyebek között felidéztük még a szeretet nyelvét, az ellenzék konok futását, az ellenzéki Covid-hisztit és természetesen nem maradhatott ki Jakab Péter krumplis akciója sem, s végül az is kiderült, hogy ki lett a 2020-as esztendő balfékje.

Teljes adás:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!