2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Színes

Veszélyes anyag került a levegőbe

Katasztrófaelhárítási gyakorlatot tartottak Kaposváron. Az akció forgatókönyve szerint veszélyes anyag került a levegőbe, ezért több tucat embert kellett kitelepíteni. Korábban két alkalommal valóban történt hasonló baleset a somogyi megyeszékhelyen.

A gyakorlat feltételezése szerint a Kaposvári Húsüzem egyik hűtőházánál meghibásodott a gépészeti rendszer és ammónia került a levegőbe. A kárelhárítást az üzem dolgozói kezdték el, majd a tűzoltók folytatták. A szél a veszélyes gázt a lakóépületek felé sodorta, ezért a gyakorlat forgatókönyve alapján 24 embert ki kellett telepíteni.

– A gyakorlat célja, hogy a kaposvári lakosok egy esetleges ammóniaszivárgás esetén felkészülten tudjanak együttműködni a mentésben résztvevő hatóságokkal, Úgy a katasztrófavédelemmel, a tűzoltósággal, mint a rendőrséggel, illetve a mentőszolgálat munkatársaival – nyilatkozta a Hír TV-nek Török Sándor, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetője.


A kitelepítetteket orvosi vizsgálat és regisztráció után az átmeneti befogadó helyre, egy középiskolába szállították. A feltételezés szerint hat ember később került elő, ők a katasztrófavédelem segítségével kerültek biztonságos helyre.

– Azt próbálják ki a kollégáim, ha baj lesz, mit tegyenek. Mit kell tenni az itt élőkkel, mit kell tenni az ide látogató turistákkal is – jelentette ki Szita Károly polgármester.

A Kaposvári Húsüzemből korábban két alkalommal valóban került ammónia a levegőbe. A hibát azonban mindig sikerült gyorsan kiavítani, így a valóságban még senkinek sem kellett emiatt elhagynia otthonát.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!