2023. 12. 01. Péntek Elza napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napindító 07:55

Színes

Tangózott a pápa

Összegyűjtöttük a legérdekesebb információkat a 87 éves katolikus egyházfőről.

  • Tangózott a pápa

@hirtv_official [2. Rész] Érdekességek Ferenc pápáról, amit eddig nem biztos hogy hallottál😳 Kövesd a HírTv-n a Pápalátogatást élőben péntektől vasárnapig! #pápa #francesco #latogatas #foryou #nekedbelegyen #vatikan #mobil #budapest ♬ eredeti hang - HírTV

Ferenc pápa 1936. december 17-én született Jorge Mario Bergoglio néven Argentínában, öt közül első gyermekként.

Nagyon okos és szorgalmas volt, érdekelte a filozófia, a pszichológia és a természettudományok is. A Buenos Aires-i Egyetemen kémiát-, a katolikus egyetemen pedig filozófiát hallgatott.

Ahogy minden fiatal, ő is szeretett szórakozni. Barátaival gyakran mentek táncolni. Kedvenc tánca mai napig a tangó. De a sportokért is rajongott egész életében, különösen hazájának az egyik legsikeresebb sportjáért a labdarúgásért.

Valószínűleg nem gondolta volna, hogy egyszer egy focicsapatot neveznek majd el róla. A San Francisco-i Club Deportivo Papa Francisco egyházfő nevét viseli. A klub három fontos elve egyezik az egyházfőjével, miszerint nem viselkednek huligánokként, kerülik az erőszakot és az inzultusokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A nap kérdése

A nap kérdése

Számított rá, hogy végül a Momentum és a DK is támogatja Karácsony Gergelyt?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!