2024. 09. 12. Csütörtök Mária napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 00:10

Sport

Újabb pengeváltás történt Hosszú Katinka és a MÚSZ között

Folytatódik Hosszú Katinka és a Magyar Úszószövetség háborúja.

  • Újabb pengeváltás történt Hosszú Katinka és a MÚSZ között

Hosszú Katinka még a párizsi olimpia idején szállt bele a Magyar Úszószövetségbe. A 35 éves klasszis alattomosnak és gerinctelennek nevezte a MÚSZ viselkedését, mivel szerinte Milák Kristóf helyett Léon Marchand-t segítették azzal, hogy információt adtak ki a magyar úszó formájáról, így a kihívó és annak neves edzője, Bob Bowman tisztában volt azzal, hogyan kell felkészíteni a franciát a Milák elleni csatára. Hosszú hozzátette, a páros élt is a „kapott” információval, Marchand ennek köszönhetően volt képes lehajrázni Milákot 200 pillangón, így az ő nyakába került az arany, míg a magyar kiválóságnak az ezüstérem jutott (a 100 pillangón szerzett aranya mellé).

Hosszú az érvelése után távozásra szólította fel a MÚSZ elöljáróit, akik kivárták az olimpia végét, és csak akkor reagáltak a vádakra.

Egy elnöknek, úgy látszik, az is kötelessége, hogy gyalázatot nyeljen. Az olimpiai játékok közepén kijönni egy ilyen acsarkodó nyilatkozattal, az károkat tud okozni a teljes olimpiai csapatban. Minden tiszteletet megérdemel a pályafutása, az eredményei, ugyanakkor el kell mondanom, hogy ő ugyanazt a támogatást megkapta az olimpiai kvalifikáció hiányában is, erről külön hatáskörben döntöttem, így mehetett meleg égövi edzőtáborba is. Azt, hogy engem sz…rjankózik és mindenféle egyéb üzenetekben kritizál, azt nyelem, de már nem sokáig. Értem, hogy a medencében fantasztikus eredményei voltak, le a kalappal, de azon kívül mint egyesületi vezető eddig nem tett hozzá sokat az eredményekhez. Volt olyan utánpótlás-ob, amelyen a 273 indulóból kettő indult az Iron Swim színeiben, úgy, hogy a Duna Arénában nagy kedvezménnyel élhet – világított rá Wladár Sándor, Magyar Úszószövetség elnöke.

Ezután újra Hosszú Katinka térfelén volt a labda. A háromszoros olimpiai bajnok az Eurosportnak adott interjút, amelyet pénteken közölt a csatorna. Hosszú elmondta, szerinte az úszószövetségnél miben hibáztak Milák Kristóffal kapcsolatban.

Az, hogy a sajtónak nyilatkoztak róla, hogy talán nem volt olyan a felkészülése, mint amit elvártak tőle, őt gyengítette. Ez a hír a nemzetközi sajtóban is elterjedt. Én sokat készültem külföldön, így tudom, miként folyik a nemzetközi felkészülés. Így biztos, hogy eljutott Léon Marchand-hoz is ez az információ. Ez nem segítette a felkészülést, hanem hátráltatta. Ilyenkor erről nem szabad kifelé beszélni, a stábnak összetartónak kellett volna lennie

– jelentette ki az úszó.

A teljes cikket a Magyar Nemzet Online-on olvashatják. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Gulyás Gergely: A kormány kész pert indítani, ha az EU nem téríti meg a határrendészeti költségeket + videó

Vezércikk – Gulyás Gergely: A kormány kész pert indítani, ha az EU nem téríti meg a határrendészeti költségeket + videó

Perre mehet a kormány az Európai Bizottsággal, ha nem térítik meg a határőrizeti költségeinket, sőt: helyette még büntetnek is minket. Már csak egy kérdés fontos: milyen bíróság előtt. Mert az unió bírósága finoman szólva sem tűnik pártatlannak a migrációs bírság kiszabása óta. A témában a Vezércikk vendégei is véleményt mondtak.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!