2024. 05. 21. Kedd Konstantin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Színes

Szobrot kapott a Béres Csepp feltalálója

Egész alakos szobrot állítottak Záhonyban a Béres Csepp feltalálójának.

Idősebb Béres József szülővárosában emellett egy közösségi térből és sportpályákból álló parkkal is tisztelegnek a 2006-ban elhunyt nemzetközi hírű tudós emléke előtt. Béres József 1972-ben alkotta meg a nyomelemeket tartalmazó gyógyhatású készítményét, amelyet 2000-ben hivatalosan is immunerősítő gyógyszerré nyilvánítottak. A Széchenyi-díjas kutató szobrát és az emlékparkot a nemzeti fejlesztési miniszter avatta fel, de köszönetet mondott a tudós fia is.

– Béres József jót tett, és erről így vallott: „Soha egyetlen embertársam életéről nem akartam, nem akarok és nem tudnék lemondani. Más a dolgom a világban.” Édesapám Záhony szülötte. Ezután a szoboravatás után már elmondhatjuk, hogy Záhony nagy szülötte. Naggyá tette őt élete, tettei, munkássága, tudományos eredménye, mindezek közül kiemelkedik a Béres Csepp – fogalmazott ifj. Béres József.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A nap kérdése

A nap kérdése

A békepárti erők EP-győzelme megállíthatja a háborús pszichózist Nyugat-Európában?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Naposan indul a jövő hét

Naposan indul a jövő hét

Hétfőn a fátyol- és gomolyfelhők mellett általában sok napsütésre van kilátás, ám a délnyugati, nyugati tájak fölé vastagabb felhők is sodródhatnak.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!