2024. 05. 22. Szerda Júlia, Rita napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

Színes

Rekordösszegű adomány a rászoruló gyerekeknek

Rekordösszegű adomány gyűlt össze az Ökumenikus Segélyszervezet iskolakezdést támogató programjának keretein belül. A gyűjtéshez idén az Emberi Erőforrások Minisztériumának dolgozói is hozzájárultak. A tárca munkatársai majdnem 2 millió forint értékben indítottak tanszercsomagot Erdélybe és Kárpátaljára.

Az utolsó simításokat végzik a szegény családoknak szánt tanszercsomagokon. A jótékonyság világnapján az Emberi Erőforrások Minisztériumának munkatársai is csatlakoztak az Ökumenikus Segélyszervezet felhívásához.

„Mi összegyűjtöttük a saját pénzünkből a tollakat, a ceruzákat, a füzeteket, az iskolatáskákat, majdnem 2 millió forint értékben. Ezt az egyszerű dolgozóink adták össze 5-10-15 ezer forintonként, ők mentek el megvásárolni, ők rakták össze a csomagokat, és Kárpátaljára visszük” – fejtette ki Balog Zoltán tárcavezető.


Idén az Ökumenikus Segélyszervezet az immár hagyományos akciójuk során rekordösszegű adományt gyűjtött össze. „A 1353-as adományvonalunkon közel 8 millió forint gyűlt össze, ezen túl voltak vállalati támogatók és magánszemélyek is, akik az ügy mellé álltak, így összességében megközelíti az adományok összege a 20 millió forintot” – mondta el Gáncs Kristóf szóvivő.

Az összegyűlt adományokból a segélyszervezet év közben is támogatni tudja majd a rászoruló gyerekeket.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Naposan indul a jövő hét

Naposan indul a jövő hét

Hétfőn a fátyol- és gomolyfelhők mellett általában sok napsütésre van kilátás, ám a délnyugati, nyugati tájak fölé vastagabb felhők is sodródhatnak.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!