2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Színes

Ötszáz hátrányos helyzetű és roma gyerek nyaralhat

Megnyílt az Országos Roma Önkormányzat által szervezett nyári tábor hétfőn a Velencei-tónál. Itt a következő hetekben ötszáz hátrányos helyzetű és roma gyerek nyaralhat.

Három hét alatt több mint 500 hátrányos helyzetű és roma gyerek nyaralhat a Velencei-tó partján.

Az Országos Roma Önkormányzat az ország összes megyéjéből választott ki olyan gyerekeket, akik év közben vagy a tanulásban vagy a sportban kiemelkedően teljesítettek, de a szüleiknek nincs pénzük arra, hogy táborba vagy nyaralni vigyék őket.

– Kapcsolatot is tartunk ezekkel a gyerekekkel. Mint mondtam, nem véletlenszerűen választottuk ki őket. Tehát ez motiválja őket, mert közben a pedagógus, illetve a kapcsolattartó mondja neki, hogy jobban jár, ha többet tanul, mert akkor eljuthat a táborba. És már hetekkel ezelőtt tudták, hogy lesz ilyen – mondta Farkas Flórián, a szervezet elnöke.


Kovács Zoltán államtitkár a tábornyitón elmondta: a táborozók a tapasztaltakat saját közösségeikben is hasznosítani tudják majd. „Az állami nyaraltatások új rendszere az Erzsébet-programon keresztül valósul meg. Ez egyedi támogatásként értelmezhető most, hiszen az Országos Roma Önkormányzat egy olyan kiemelt partner, akivel együttműködünk, nemcsak a gyermekek táboroztatásában, hanem ösztöndíjprogramokat, a Start munkaprogram, a közmunkaprogram különböző formáit, vagy éppen a szociális programot is illetően.”

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a roma gyerekek ingyenes táborozását 15 millió forinttal támogatta.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!