2024. 02. 27. Kedd Edina napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Színes

Országos Pálinka- és Törkölypálinka Verseny: Ez tényleg erős mezőny

Már hagyománynak nevezhető, hogy a megrendezik hazánkban az Országos Pálinka- és Törkölypálinka Versenyt, amit 2022-ben május 23. és 25. között tartottak, Körmenden, ahol a komoly szakmai munka mellett városszerte különböző programokkal várták az érdeklődőket.

  • Országos Pálinka- és Törkölypálinka Verseny: Ez tényleg erős mezőny

Ebben az évben 346 tételt neveztek a megmérettetésre, melyek közül 22 nem jutott el a 25 fős szakmailag megkérdőjelezhetetlen és szigorú zsűriig, akik vak teszteléssel értékelték a Hungarikumokat.

2008 óta, amióta a Pálinka törvény életbe lépett a gasztronómiának ez a része is hihetetlen fejlődésnek indult,legalábbis a kereskedelmi forgalomba készülő termékeknél mindenképp – osztotta meg a tapasztalatait a Borssal Ledő Mónika pálinkabíráló, aki hét éve zsűrizik a rangos hazai versenyeken. 

A szakértő elmondta, hogy nincs két ugyanolyan verseny, hiszen az időjárás változékonyságának köszönhetően minden évben más gyümölcsből érhető el jelentősebb mennyiség. Idén például szilvából és szőlőből készült főzetek voltak többségben és kiemelkedő minőségűek voltak a meggyből, cseresznyéből készült tételek.

Szinte hihetetlen, hogy milyen minőségi javulás ment végbe a pálinkáknál,egyes tételek már a művészet határát súrolják, emiatt nekünk bírálóknak is nagyon nehéz volt dönteni, arról, hogy mely főzetek érdemlik ki a legjobb minősítést. Íztisztaságot, illattisztaságot, ízkaraktert, illetve illatkaraktert és ezek összharmóniáját értékeljük, egy-egy kóstolás között vizet, sajtot és kenyeret fogyasztunk, így pótolva az alkohol dehidratáló hatását, valamint így semlegesítjük az előzőleg értékelt tétel ízét a szánkban – mondta a pálinkabíra.

A verseny győzteseit majd júliusban hirdetik ki és a legjobbak a Parlamentben vehetik majd át az elismeréseiket ünnepélyes keretek között.

Fotó: Shutterstock

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Turisták ezreit vonzza minden évben a nem mindennapi látvány + videó

Turisták ezreit vonzza minden évben a nem mindennapi látvány + videó

Tőzike tanösvényből összesen három található Magyarországon, amiből a legismertebb a Fertő-Hanság Nemzeti Park területén található Csáfordjánosfa mellett. A becslések szerint 15 millió tő virág borítja fehérbe a tanösvény körüli erdő talaját. Idén korábban érkezett a virágzás.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!