2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Színes

Nyílzápor Ópusztaszeren

Több mint 1200 íjász repítette egyszerre a levegőbe nyilait az Ópusztaszeri Történeti Emlékparkban szombaton délután. Megelevenedett a 907-ben zajlott pozsonyi csata lovas íjászokkal, gyalogosokkal és látványos csatajelenetekkel. A szervezők minden évben így emlékeznek Árpád vezérre és íjjal felfegyverzett harcosaira, akik megállították és megsemmisítették IV. Lajos hazánkra támadó százezer fős seregét.

Az egész országból érkeztek íjászok Ópusztaszerre a hét végén. Együtt vonultak csatába, hogy felelevenítsék a 907-ben zajlott pozsonyi ütközetet. A magyarok csodafegyvere akkoriban az úgynevezett keleti íj volt, ezzel lóról is tudtak lőni, a nyílvessző pedig akár 200-300 métere is elszállt. A hagyományőrző íjászathoz nemcsak íj és nyílvessző kell, ugyanilyen fontos a viselet is.


Több, a honfoglalás idején alkalmazott harci formációt is bemutattak az íjászok, például a pergőtüzet és a pottyantott lövést, és több mint 1200 nyíl röppent a magasba a hagyományosan évente megrendezett együtt lövésnél.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!