2024. 06. 17. Hétfő Laura, Alida napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Sajtóklub 14:05

Színes

Nyáron is tudatosan kell pótolni a D-vitamint

Közismert, hogy a téli napfényhiányos időszakban könnyen kialakulhat D-vitamin hiány, ha nem fordítunk kellő figyelmet a pótlására. Kevesen tudják azonban, hogy nyáron is tudatosan tennünk kell azért, hogy biztosítsuk szervezetünk D-vitamin-igényét.

  • Nyáron is tudatosan kell pótolni a D-vitamint

A D-vitamint nem véletlenül hívja a köznyelv napfényvitaminnak, hiszen napfény hatására bőrünkben szintetizálódik. Egy korábbi kutatás szerint nyáron az is elegendő vitaminszintünk fenntartásához, ha naponta 20-30 percet a szabadban töltünk rövid ujjú ruházatban, esetleg fürdőruhában.

Zsírban oldódó vitaminként hiába tudja szervezetünk tartalékolni a D-vitamint, elegendő utánpótlás nélkül előbb-utóbb kiürülnek a raktáraink. Mivel pedig a vitamin számos testi folyamatban kulcsszerepet tölt be, így hiánya is megannyi probléma forrása lehet.

A D-vitamin hiányával számos krónikus betegség kialakulásának a kockázata nő, úgyhogy a szervezet D-vitamin pótlására érdemes fokozottan figyelni.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Vin Diesel meghívta egy vacsira Putyint

Vin Diesel meghívta egy vacsira Putyint

Az akciófilmek világsztárja, a színész Vin Diesel apák napja alkalmából tett közzé egy Istagram-bejegyzést, ahol a filmes dolgain túl erős mondatokat írt le, még ha viccesre is vette a figurát.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!