2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:25

Színes

Nyárias, gomolyfelhős napok elé nézünk

Hétfőn és kedden is gomolyfelhős, napos időre számíthatunk az ország döntő részén csapadék nélkül. Hétfőn azonban a középső és délnyugati megyékben, kedden pedig az északi megyesávban több lehet a gomolyfelhő, és ezeken a tájakon néhol futó zápor is előfordulhat, sőt hétfőn a Dráva mentén egy-egy zivatar sem teljesen kizárt. Az északi, északnyugati szelet napközben élénk széllökések kísérhetik.

  • Nyárias, gomolyfelhős napok elé nézünk

A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 25 és 29 fok között valószínű.

 

Annak ellenére, hogy ciklonok mindössze a kontinens peremvidékein - Írországtól nyugatra és a Kelet-európai-síkságon örvénylenek, igazán nyári meleg mégis mindössze csak a mediterrán térségben van. Mindössze a Bordeaux-Milánó-Athén vonaltól délre emelkedik napközben 30 fok fölé, és ezen a területen belül is csak kevés helyen 35 fok köré a hőmérséklet a sok napsütés hatására. Európa középső területei fölé ugyanis északias áramlással hűvösebb levegő áramlik, így másutt 20 fok körüli, vagy kevéssel 20 fok feletti maximumok jellemzőek, bár Stockholm környékén 26 fokot mérnek. A légtömegek határain azonban több helyen is, így az Alpok környékén és Kelet-, Délkelet-Európában több helyen alakulnak ki záporok, zivatarok felhőszakadás kíséretében. Kedd estig hazánk időjárásában annak ellenére nem várható érdemi változás, hogy észak felől gyenge hidegfront érkezik, bár ez várhatóan az Északi-Kárpátokon jórészt fel is oszlik.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Hó borítja Magyarország legmagasabb pontját + képek

Hó borítja Magyarország legmagasabb pontját + képek

Behavazott a Kékes! Vasárnap a kora esti órákban eső formájában érkező csapadék az éjszakai órákban hóba váltott az ország csúcsán, összefüggő hótakarót alkotva, tavaszban télies hangulatot megidézve – olvasható a Facebookon.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!