2024. 02. 25. Vasárnap Mátyás napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:30

Színes

Nagyszüleik játékait is kipróbálhatják

Játékvilágok címmel nyílt kiállítás a veszprémi Laczkó Dezső Múzeumban. A tárlat játékainak többsége az intézmény mintegy 700 darabos gyűjteményéből való. Az interaktív kiállításon a gyerekek ki is próbálhatják azokat a hatvanas évekből való játékokat, amelyekkel szüleik és nagyszüleik játszottak.

A múzeum igazgatója egy 1963-as flippert hozott magával, amelyet az édesapjától kapott. A tárlaton a hatvanas–nyolcvanas évek játékai láthatók, korabeli fényképekkel illusztrálva.

„Nem véletlenül a kirakós az ikonja a kiállításnak, ugyanis a lényege az, hogy töredékes. Tehát nem akar játék-, illetve társadalomtörténetet bemutatni, hanem elsősorban azt vizsgálja, hogy mi van a gyűjteményünkben” – jelentette ki Schleicher Vera kurátor.

A tárlat bemutatja azt is, hogy milyen szerepet tölt be a játék a sportban, a munkában vagy a hétköznapi életben. A Játékvilágok című kiállítás augusztus közepéig látható a veszprémi múzeumban, ősztől a tervek szerint más városokban is bemutatják.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Turisták ezreit vonzza minden évben a nem mindennapi látvány + videó

Turisták ezreit vonzza minden évben a nem mindennapi látvány + videó

Tőzike tanösvényből összesen három található Magyarországon, amiből a legismertebb a Fertő-Hanság Nemzeti Park területén található Csáfordjánosfa mellett. A becslések szerint 15 millió tő virág borítja fehérbe a tanösvény körüli erdő talaját. Idén korábban érkezett a virágzás.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!