2023. 12. 11. Hétfő Árpád napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Az olasz futball magyar mesterei 10:55

Színes

Kutyajó dolguk van: hamarosan bajnokot avatnak

Kutyafrizbi-Európa-bajnokságnak adott otthont a hét végén Kaposvár. A háromnapos kontinensviadalon 13 ország 140 versenyzője indult.

A kutyafrizbi az Egyesült Államokból ered, 1974-ben az egyik amerikai focimeccs szünetében egy férfi bemutatót tartott kutyájával. Európában 15 évvel később rendezték az első versenyt. Magyarországon tíz éve ismert, profi szinten mintegy százan űzik. „Ez hobbi, nagyon remek szórakozás a gazdinak és kutyának egyaránt, hiszen a kutyákat nagyon jól le tudjuk fárasztani, nekünk pedig jó kis mozgást igénybe vevő készség” – mondta Molnár Adrienn magyar bajnok.

Az Eb-n három számban avatnak bajnokot. Az egyikben minél messzebb kell dobni a korongot úgy, hogy a kutya visszahozza, a másikban ugyanezt kell tenni időre, a leglátványosabb szám a két perces zenés gyakorlat. „Kell hozzá egy kutya és egy kifejezetten kutyáknak javasolt korong. Ez az alapfeltétele, és onnantól kezdve minden csak azon múlik, hogy mennyire vagyunk kitartóak, mert hobbiszintre bármelyik kutyával el lehet jutni. A magasabb versenykategóriákhoz akár több év is kell” – fogalmazott Fazekas Ágnes főszervező.

Az alsó korhatár az állatoknál másfél év, fizikai adottságaik miatt a juhász- és terrierfajták a legalkalmasabbak a frizbire.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Egy 12 kilométer hosszú síelő alak „jelent meg” Gyöngyösön

Egy 12 kilométer hosszú síelő alak „jelent meg” Gyöngyösön

Holló Mariann már több alkotást készített Gyöngyösön, 2015 decemberében kezdett GPS rajzokat "festeni a térkép nyújtotta vászonra". Futás vagy biciklizés közbeni útvonalait örökíti meg GPS nyomkövető segítségével, így hozva létre az érdekes alakzatokat - írja a Heol.hu.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!