2024. 05. 25. Szombat Orbán napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Mágnás Miska 13:00

Színes

Korszerűsítették a debreceni Nagytemplomot

Hálaadó istentisztelettel ünnepelték a Debreceni Református Nagytemplom most befejezett felújítását. Egymilliárd forintból korszerűsítették a kétszáz éves épületet. Az ünnepi alkalmon Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter azt mondta: soha annyi templom nem épült vagy újult meg, mint 1998 és 2002, valamint 2010 és 2014 között.

Új élményeket nyújt a debreceni Nagytemplom látogatóinak. Két tornya között panorámahidat építettek, ahonnan különleges kilátás nyílik a városra. Egymilliárd forintból korszerűsítették a templomot kívül és belül. Ezért tartottak ünnepi istentiszteletet a nagytemplomban. Bölcskei Gusztáv református püspök azt mondta, hogy a megújult templom segít közelebb kerülni Istenhez.

Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter arról beszélt, hogy végre egy európai uniós pályázat címe lehetett egy zsoltáridézet: „Menjetek be kapuin hálaadással.” A tárcavezető megjegyezte: szükség van a templomokra.

– Szerényen, de mégis büszkén mondom, hogy annyi templom nem épült és nem épült újjá a magyar történelemben, mint 1998 és 2002, valamint 2010 és 2014 között Magyarországon. Utoljára István király, Szent István király idejében volt ez így – magyarázta Balog Zoltán.

Kósa Lajos polgármester azt mondta: trendváltás van a magyar és az európai gondolkodásban. Szerinte vissza kell térni a régi értékekhez. „Ez a megújulás jelképe, nem vég, hanem kezdet, és azt kell elérnünk nemcsak Magyarországon, hanem az európai közösségben is, hogy találjunk vissza az eredeti utunkhoz.”

A Nagytemplom most zárult korszerűsítésében kívül-belül felújították az épületet, liftet szereltek be és látogathatóvá tették mindkét tornyát. A beruházás egymilliárd forintba került.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!