2023. 12. 08. Péntek Mária napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:00

Színes

Jézus keresztjének szilánkjait adta III. Károlynak Ferenc pápa

Krisztus keresztjének darabjait ajándékozta III. Károly királynak Ferenc pápa. A felbecsülhetetlen értékű ajándékban 2 szilánkot kap a brit uralkodó abból a keresztből amin több mint 2000 éve megfeszítették Jézus Krisztust.

  • Jézus keresztjének szilánkjait adta III. Károlynak Ferenc pápa

Az anglikán egyház szerint ez egy hatalmas ökumenikus gesztus, ami bizonyosan közelebb hozza egymáshoz a katolicizmust és a szigetország egyházát. A szilánkok ugyanakkor nem túl nagyok: az egyik egy centiméteres, míg a másik csak 5 milliméteres, így egy nagy ezüstkeresztbe foglalják a relikviákat, ami a koronázás kiemelt eszköze lesz.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!