2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Egy bolond százat csinál

Következik:

Szélesvásznú történelem - Egy bolond százat csinál 22:00

Színes

Ismét világhírű színész lép fel Szegeden

Tíz év után ismét világhírű, nemzetközileg elismert színész lép fel a Szegedi Szabadtéri Játékokon a hétvégén. Kodály Zoltán Háry János című daljátékában Napóleon szerepét Gérard Depardieu játssza majd. A ma már orosz állampolgár legendás francia filmsztár mellett a főbb szerepekben Homonnay Zsoltot, Bodrogi Gyulát, Gálvölgyi Jánost, Szabó Győzőt és Bordás Barbarát láthatják a nézők.

A világhírű francia színész Napóleont alakítja majd a Háry Jánosban. Azt monda: a magyar szellemiséget igazán Kodály Zoltán daljátékán keresztül ismerte meg, amit erős nemzeti identitás hat át.

– Nagyon tetszik a koreográfia, mert nagyon élő és nagyon látványos, emellett a jelmezek, a nagyon színes díszletek és a darab világítása is fantasztikus, olyan, mint egy képregény. Az általam játszott Napóleonnak a szerepe is érdekes a darabban, mivel egy nagyon emberi alakról van szó. A Dóm téri szabadtéri színpadot eddig nem ismertem, de teljesen elkápráztatott mind a darab, mind a helyszín is – mondta a francia színművész.

A Háry Jánost rendező Béres Attila különleges dramaturgiai megoldást alkalmaz a darabban, a Napóleon szerepét játszó Gérard Depardieu franciául szólal majd meg a színpadon, a császár mondatait pedig a történetbe beépített tolmács fordítja majd magyarra.

A játékok művészeti igazgatója, Harangozó Gyula szerint egy igazi fesztivál-előadás lesz a szegedi Háry János.

A daljátékot pénteken és szombaton este játsszák a Szegedi Szabadtéri Játékokon.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Naposan indul a jövő hét

Naposan indul a jövő hét

Hétfőn a fátyol- és gomolyfelhők mellett általában sok napsütésre van kilátás, ám a délnyugati, nyugati tájak fölé vastagabb felhők is sodródhatnak.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!