2024. 05. 31. Péntek Angéla, Petronella napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Színes

Hoppál: Kulcskérdés az intézményekkel a párbeszéd

Együttműködést ajánlott fel a szakma képviselőinek a kultúráért felelős államtitkár az országos színházi évadnyitón. Hoppál Péter Veszprémben úgy fogalmazott, legyen a kulturális alapellátás fontos pillére a színház. Az állam által támogatott 49 normatív finanszírozású és 116 működési pályázaton támogatott színház ötezer dolgozójának kezdődött el az évad.

Hoppál Péter a Veszprémi Petőfi Színházban nyitotta meg az évadot. A kulturális államtitkár azt mondta, ahogy a jó tanár is figyel tanítványaira, úgy a jó színház is megbecsüli a nézőit. A művészszakma képviselőinek együttműködést is felajánlott.

Oberfrank Pál, a házigazda teátrum igazgatója reményét fejezte ki, hogy a közeljövőben együttműködve a kormányzattal javítani tudnak a színházak financiális feltételrendszerén és a törvényi szabályozáson.

Az évadnyitó mellett kétnapos konferenciát is tartottak a művészszakma aktuális kérdéseiről Veszprémben.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk - Lezajlott a tíz az egy ellen vita + videó

Vezércikk - Lezajlott a tíz az egy ellen vita + videó

Tizenegy EP-listát állító párt listavezetője vívott szópárbajt. Boros Bánk Levente, Szabó László és Fricz Tamás elemezték a vitán elhangzottakat. Valóban EP-vitát láttunk? Hiszen semmi más nem hangzott el, mint amit az elmúlt 14 évben hallottunk? Vajon, melyik ellenzéki politikus tudta bizonyítani, hogy jobban Orbán-ellenes, mint a másik?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Hogy kerül cápa a Balatonba?

Hogy kerül cápa a Balatonba?

Az elmúlt napokban hatalmas port kavart egy videó, amelyen állítólag egy cápa hátuszonya látható a Balaton vizében.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!