A Hévízi-tó vize 30 fokos, a szabadban fürdőzni, napozni, kirándulni, kerékpár- és gyalogtúrákat tenni ősszel a legjobb. A Hungarikum napok zárórendezvénye október 16-án egy háromfelvonásos operett előadás lesz, amelyen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
A főszerep a gasztronómiáé
A Palace Hotel Hévíz éttermében november 13-án hosszú kihagyás után ismét összejön a Tizenhárom séf és örömfőzésük alkalmával készül majd egy megismételhetetlen menüsor. November 13-án a város több helyszínén lesz ABORRA, variációk a borra egyedi étel- és italkínálat, ahol Hévíz Város Boráé a főszerep. Az ABORRA gasztronómiai rendezvény az idei évben már második alkalommal kerül megrendezésre, melynek alkalmával több szálloda és étterem étlapján szerepel az idei város borával a Fodorvin borászat rajnai rizling borával készült étel. Októberben már hagyomány a Kertészeti centrumban szervezett Gesztenyefesztivál, novemberben pedig Márton-napi libanapok a Hévízi Termelői Piacon a libafuttatás mellet libás ételek is készülnek.
Minden, ami az egészségről szól
Október 23-án a Hévízi Termelői piacon Zalai Egészségnapot szervez a Hévíz programszervező csapata. Szombat délelőtt különböző helyi termékekből készülnek majd egészséges ételek.
Novemberben a hévízi szállodák a számítógépes munka okozta derék, hát és egyéb fájdalmak csökkentésében szeretnének kedveskedni a multi és irodai dolgozóknak, akik a hétvégi szállásfoglalásuk mellé egy egészségmegőrző kezelést vehetnek igényben ingyenesen, illetve kedvezményesen.
A fürdőzés után a programok előtt
A tavalyi évben nagy sikerű Shoping Night program során több üzletben készlet kisöprésre készülnek a hévízi kereskedők, akik este 9-ig tartanak majd hosszított nyitvatartást. Továbbra is vezetett városnéző séták indulnak a Hévízi Tourinform Iroda elől, mely során sok érdekességet hallhatnak a Hévízi-tó természeti értékeiről, legendáiról, de e mellett gasztorsétán, vagy fáklyás élmények sétán is részt vehetnek az érdeklődők.