2024. 02. 27. Kedd Edina napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Színes

Ezt a behemót compót nem lehet megunni

Hatalmas, közel 3 kilogrammos compót fogott egyik olvasónk tavasszal. A hal egyszerre éhezett meg a pecással. A kivételes doktorhalról most a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége (KHESZ) is beszámolt.

  • Ezt a behemót compót nem lehet megunni

Az eddig beérkezett 2022. évi fogási beszámolók között szemelgetve egy országos viszonylatban is kivételes termetű halméltóság került elénk. Bár a fogás még május 20-ra datálódik, ez mit sem változtat azon a tényen, hogy a nevezett nap estéjén egy 2,75 kilogrammos „compókirály” akadt horogra a Fekete-Körös holtági szakaszán – írja közösségi oldalán a KHESZ.

A Pecaverzum már a fogást követően beszámolt a kivételesen nagy doktorhalról. Bondár Máté a Pecaverzum sztoriküldő alkalmazását használva küldött élménybeszámolót. 

„Este 7 és 8 óra között kissé megéheztem, ezért gondoltam, falok valamit. Úgy látszik, az én étvágyammal együtt a halaké is megérkezett, hiszen éppen falatozás közben egy határozott, húzós kapás ugrasztott ki a székemből” – írta levelében Máté, akinek a 15-20 perces fárasztás végeredménye minden várakozását felülmúlta.

„Míg én próbáltam a halat a part közelébe vezetni, édesapám már elő is készítette számomra a merítő hálót. Ekkor ő már látta, mivel lesz dolgunk, de hagyta, magam bizonyosodjak meg arról, mit is sikerült megfognom. Amint megláttam a smaragdzöld, márványló testet a tüzes, vörös szemmel párosulva, az örömöm leírhatatlan volt” – fogalmazott élménybeszámolójában a sikeres horgász.  

A meglepődöttség csak fokozódott, miután a remek compó partra került, ugyanis a mérleg 2,75 kilogrammot jelzett. 

 

„Mihamarabbi mérlegelés, fertőtlenítés és fotókészítés után vissza is nyerte szabadságát. Hatalmas élmény volt, egy feledhetetlen peca” – zárta sorait Máté. 

Compóból az ekkora példány nagyon ritkának számít, az országos rekord például 3,74 kiló még 1992-ből. 

 

Pecaverzum

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Turisták ezreit vonzza minden évben a nem mindennapi látvány + videó

Turisták ezreit vonzza minden évben a nem mindennapi látvány + videó

Tőzike tanösvényből összesen három található Magyarországon, amiből a legismertebb a Fertő-Hanság Nemzeti Park területén található Csáfordjánosfa mellett. A becslések szerint 15 millió tő virág borítja fehérbe a tanösvény körüli erdő talaját. Idén korábban érkezett a virágzás.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!