2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Színes

Erdős vidékeket vásárolt fel az állam Ausztráliában a koalák védelmében

Kereken 2000 hektárnyi erdős-bozótos területet vásárolt fel Új-Dél-Wales állam kormánya a délkelet-ausztráliai partok mentén, hogy azt nemzeti parkká alakítsa a koalák és más veszélyeztetett fajok védelme céljából.

  • Erdős vidékeket vásárolt fel az állam Ausztráliában a koalák védelmében

Az AAP ausztrál hírügynökség hétfői jelentése szerint az állam déli részén fekvő Monaróban, az északi Yamba közelében és a keleti Taree mellett vettek meg egy-egy, a koalák fennmaradása szempontjából fontos fás terület.

A koalák életterének növelésével is el akarják érni azt a "stratégiai célt", hogy 2050-ig megduplázódjon az erszényes növényevő állatok száma - közölte James Griffin, az állam környezetvédelmi minisztere.

A nemzeti parkok területének megnövelése a koalákon kívül veszélyeztetett fajok "hihetetlen sokaságának" nyújt védelmet - mondta a miniszter, ezek között említve a hosszúorrú potorót (egy erszényespatkányféle) és a baglyokat.

A szövetségi kormány februárban sebezhetőről veszélyeztetettre változtatta az Új-Dél-Wales és Queensland államban élő koalák természetvédelmi státuszát, ami lehetővé teszi, hogy a hatóságok jobban védjék az állatokat.

Az egymás követő aszályok, erdőtüzek, a betegségek és az élőhelyvesztés miatt az elmúlt 20 évben jelentősen csökkent a koalapopuláció Ausztráliában. A Természetvédelmi Világalap (WWF) szerint csak a 2019 augusztusa és 2020 márciusa között tomboló nagy tűzvészben több mint 60 ezer koala pusztult el, sebesült meg vagy menekült el élőhelyéről.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!