2024. 06. 14. Péntek Vazul napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Színes

Állatvédők 250 elefántot költöztetnek át Malawin belül

Állatvédők 250 elefánt átköltöztetését tervezik Malawin belül: a jövő héten az ország déli részén fekvő Liwonde Nemzeti Parkból a középső részen elterülő Kasungu Nemzeti Parkba viszik az állatokat.

  • Állatvédők 250 elefántot költöztetnek át Malawin belül

A költöztetéssel elejét akarják venni a liwondei populáció túlszaporodásnak, egészséges élőhelyet akarnak teremteni, és csökkenteni akarják az emberek és az elefántok közötti konfliktusok számát - írta keddi közleményében a Nemzetközi Állatvédelmi Alap (International Fund for Animal Welfare, IFAW).

Az IFAW a malaxi természetvédelmi hivatallal (DNPW) és az afrikai nemzeti parkok állatvédelmi szervezetével együttműködve június 27. és 29. között, nagyjából öt óra alatt szállítja a elefántokat mintegy 350 kilométerre délről északra.

Liwondéból Kasunguba visznek az elefántokon kívül számos bivalyt, impalát, cobolyt, varacskosdisznót és vízidisznót is - olvasható a közleményben.

Mióta az elmúlt években a Liwondéban megfékezték az orvvadászatot, az elefántok száma folyamatosan növekedett, ami megterheli az ökoszisztémát.

A Kasunguban 120 elefánt él jelenleg, így elegendő a hely a 250 érkezőnek. 2016-ban az afrikai parkok szervezete már áttelepített 520 elefántot Malawin belül, hogy eloszlásuk egyenletesebb legyen az országban.

A Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) becslése szerint mindössze 350 000 elefánt él Afrikában, 1970-ben még nagyjából kétmillióan voltak. Az orvvadászat és az elefántcsont-kereskedelem mellett az élőhelyek zsugorodása veszélyezteti őket leginkább.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Itt az EB magyar slágere? + videó

Itt az EB magyar slágere? + videó

A Full of Stars Project szerdán publikálta legújabb, Ez a szív című dalukat, amelyben ezúttal Szoboszlai Dominik mellett Hajdú B. István sportkommentátort rappeltetik meg a mesterséges intelligencia segítségével.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!