2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Színes

6 tény, amiért a rajongók nem hiszik el, hogy meghalt Elvis

Sokak szerint nem halt meg a rock and roll királya, és ezt alá is tudják támasztani.

  • 6 tény, amiért a rajongók nem hiszik el, hogy meghalt Elvis

Elvis Presley, A Király 45 évvel ezelőtt, 1977. augusztus 16-án hunyt el tragikus hirtelenséggel. Halálhíre az egész világot megrázta, hiszen nők milliói hevertek a lába előtt, sármos külsejének, bársonyos hangjának és egyedi zenéjének köszönhetően. Azonban néhány rajongója a mai napig azt állítja, hogy a halála és a temetése megrendezett volt, és valójában még mindig él Elvis, valahol, 87 évesen. Erre pedig hat okot is fel tudnak hozni.

1. Elvis titkosügynök volt

1970-ben megjelent egy fénykép, ahol Richard Nixon, az USA akkori elnöke szövetségi ügynökként esketi fel Presleyt. Ezután rajongók tucatjai állították azt, hogy Elvis évekig a Kábítószerügyi Hivatalnál dolgozott. E megbízatása során olyan információkat adott át az FBI-nak, amelyek egy nemzetközi maffia által támogatott bűnszövetkezet felszámolásához vezettek. Elvist ezért tanúvédelmi programba kellett helyezni, ami saját halálának megrendezésével járt. Ezzel szemben az igazság az, hogy Elvis imádta a rendőrségi jelvényeket, és Nixon elnöktől épp a Kábítószerügyi Hivatal jelvényét kapta meg, amikor találkoztak.

2. A maffia elől menekült

Ehhez pedig meg kellett rendezni a halálát. A valóság az, hogy 1976-ban Elvis megkérte az édesapját, hogy adja el az egyik magánrepülőgépét. Az apját viszont átverte egy szélhámos, akinek kapcsolata volt a maffiával. Végül 1 millió dollárral (mai árfolyamon 390 millió forinttal) károsította meg Presleyéket. 

3. Nem tudni, mi volt a halál oka

A mai napig nem tudja senki, miért halt meg A Király. Két dolog biztos: hogy a barátnője talált rá, és a vizsgálat jegyzőkönyvét soha nem hozták nyilvánosságra. Az összeesküvésre az adott alapot, hogy az orvosszakértő két órával a boncolás megkezdése előtt azt mondta, szívrohamban halt meg Elvis. Annyi kiderült, hogy egy sor betegség gyötörte halála előtt a legendát, többek között cukorbetegség, zöldhányog és szívritmuszavar nehezítette életét.

4. Nem ő feküdt a koporsóban

Akik szerint még él Elvis, azok szentül vallják, hogy egy viaszbábu volt a koporsóban. Ez az elmélet azután született, hogy egy újságban megjelent egy kép a nyitott koporsóban fekvő halottról. A fotót valószínűleg retusálták, hogy Elvis jobban nézzen ki, mert valószínűleg annyira rossz állapotban lehetett, hogy az emberek azt hitték, egy bábut visznek körbe-körbe. 

5. A sírkő-rejtély

A legenda eredeti neve Elvis Aaron Presley, de az anyakönyvi kivonatában Elvis Aron Presleyként szerepel. Egyes rajongók szerint a középső nevét direkt rosszul írták fel a sírkőre, ezzel is bizonyítva, hogy a halál megrendezett volt. Ezzel szemben a valóság az, hogy Elvis élete vége felé a bibliai Áronra (amit amerikában Aaronnak írnak) akarta megváltoztatni a középső nevét. Apja ennek tudatában íratta a sírkőre a nevet.

6. Látomások itt-ott

Az elmúlt 45 évben számtalan helyen vélték felfedezni a rock and roll királyát. Látták repülőtéren, gyorsétteremben, bevásárlóközpontokban. Végül egyik hasonmásról sem bizonyosodott be, hogy valóban ő lenne Elvis Presley.

 

Borsonline

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!