2024. 04. 15. Hétfő Anasztázia, Tas napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Színes

25 méteres kilátótorony épül Balatonföldváron

25 méter magas kilátó épül Balatonföldváron, interaktív hajózástörténeti kiállítással. Az idegenforgalmi beruházást az Új Széchenyi Tervből támogatják. Az épületben 3D-s mozi, konferenciaterem és kávézó is lesz.

A balatonföldvári magasparton épül az a kilátó, amelyben a hajózástörténeti kiállítás is helyet kap. A beruházás alapkövét már letették.

– A fejlesztés kettős turisztikai attrakciót hordoz majd magában, hiszen az interaktív kiállítás mellett a Balaton legmagasabb, 25 méter magas kilátótornya is meg fog épülni – mondta a város polgármestere, Holovits Huba.

A térség országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy a kormány nemzetstratégiai ágazatnak tartja a turizmust.

– Minden idők legnagyobb fejlesztési forrásaira tekinthetünk az elkövetkezendő európai uniós ciklusban a turisztikában, több mint 300 milliárd forint országosan és ami igazán jó hír nekünk a Balaton térségében, hogy közel 100 milliárd forint jut majd a Balaton térségére turisztikai beruházások támogatására a Széchenyi Terv keretein belül – tette hozzá Witzmann Mihály.


A fejlesztés közel fél milliárd forintba kerül, a költségeket uniós forrásból fedezik. A kilátó jövő tavaszra készül el és 7 munkahelyet teremt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!