2022. 12. 04. Vasárnap Borbála, Barbara napja
Jelenleg a TV-ben:

20 éves a Hír TV

Következik:

Célpont 03:00

Színes

210 centis harcsát fogtak a pécsi horgászversenyen

Kifejezetten a nagybajuszúakra vadásztak a Malomvölgyi II-es tavon, a Pécsi Horgász Egyesület ugyanis négynapos harcsafogó versenyt rendezett. Egy gyönyörű példány horogra is akadt: több mint kétméteres volt.

  • 210 centis harcsát fogtak a pécsi horgászversenyen

Nem bírt ellenállni a felkínált, nyilván nagyon izgalmasan mozgó kárásznak a Malomvölgyi II-es tó egyik kapitális harcsája – számolt be a pecsaktual.hu.  

Bár, mint kiderült, hatalmas halról van szó, hiszen 210 centiméteres és 50 kilós volt, ami azt jelenti, hogy elég nyúlánk hareszról van szó, nem volt rajta felesleg.

A halnak szemernyi esélye sem volt a pecással szemben: a profi harcsafogó, a K. E. M. harcsavadász csapat tagja mintegy tíz perc alatt partra húzta, pedig át kellett vonszolnia egy akadós rész felett is.

„Először rendeztünk harcsafogó versenyt az egyesület kezelésében lévő Malomvölgyi II-es tavon – mondta a Pécs Aktuálnak Kecskés Gergő, a Pécsi Horgász Egyesület ügyvezető elnöke, miközben éppen pörköltet főzött a verseny résztvevőinek (nem halból!). – A négynapos nonstop viadalon hat csapat indult, a szerelékeket ezúttal csónakkal be lehetett húzni. Nagy sikere van a versenynek, így aztán jövőre jöhet a folytatás: áprilisban, majd ebben az őszi időszakban is rendezni fogunk egyet-egyet.”

 

S hogy miért pont a Malomvölgyi II-esen próbálkoznak ilyesmivel? Természetesen azért, mert remek harcsaállománnyal rendelkezik.

„Ki akarjuk használni a tó adottságait, erre pedig tökéletesen alkalmas. Nagyon szép a harcsaállomány, nem csak sok van belőle, hanem kifejezetten tekintélyes példányok is akadnak: idén már fogtak negyvenhárom kilósat is, de biztosak vagyunk benne, hogy élnek a tóban mázsa körüliek is. Nem üldözzük a harcsákat, megbecsüljük ezt az értéket, és építeni akarunk rá – fogalmazott Kecskés Gergő.

 

Pecaverzum

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Globál: Transzatlanti kereskedelmi háború?

Globál: Transzatlanti kereskedelmi háború?

Háborús nyerészkedéssel vádolják az Egyesült Államokat az Atlanti óceán innenső partján. Amerika nemcsak a négyszeres áron szállított cseppfolyósított gáz, de a megugrott fegyvereladások miatt is sokat profitál a háborúból.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Így még nem láttuk Gianni Annonit és Ördög Nórát

Így még nem láttuk Gianni Annonit és Ördög Nórát

Gianni Annoni és Ördög Nóra műsorvezetők, Mikulásként és Krampuszként lepték meg a gyerekeket az Ökomenikus Segélyszervezet miskolci intézményében. A programon a rászoruló családokban elő kicsik versekkel és dalokkal várták a vendégeket.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!