2024. 04. 21. Vasárnap Konrád napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Svenk 07:30

Színes

210 centis harcsát fogtak a pécsi horgászversenyen

Kifejezetten a nagybajuszúakra vadásztak a Malomvölgyi II-es tavon, a Pécsi Horgász Egyesület ugyanis négynapos harcsafogó versenyt rendezett. Egy gyönyörű példány horogra is akadt: több mint kétméteres volt.

  • 210 centis harcsát fogtak a pécsi horgászversenyen

Nem bírt ellenállni a felkínált, nyilván nagyon izgalmasan mozgó kárásznak a Malomvölgyi II-es tó egyik kapitális harcsája – számolt be a pecsaktual.hu.  

Bár, mint kiderült, hatalmas halról van szó, hiszen 210 centiméteres és 50 kilós volt, ami azt jelenti, hogy elég nyúlánk hareszról van szó, nem volt rajta felesleg.

A halnak szemernyi esélye sem volt a pecással szemben: a profi harcsafogó, a K. E. M. harcsavadász csapat tagja mintegy tíz perc alatt partra húzta, pedig át kellett vonszolnia egy akadós rész felett is.

„Először rendeztünk harcsafogó versenyt az egyesület kezelésében lévő Malomvölgyi II-es tavon – mondta a Pécs Aktuálnak Kecskés Gergő, a Pécsi Horgász Egyesület ügyvezető elnöke, miközben éppen pörköltet főzött a verseny résztvevőinek (nem halból!). – A négynapos nonstop viadalon hat csapat indult, a szerelékeket ezúttal csónakkal be lehetett húzni. Nagy sikere van a versenynek, így aztán jövőre jöhet a folytatás: áprilisban, majd ebben az őszi időszakban is rendezni fogunk egyet-egyet.”

 

S hogy miért pont a Malomvölgyi II-esen próbálkoznak ilyesmivel? Természetesen azért, mert remek harcsaállománnyal rendelkezik.

„Ki akarjuk használni a tó adottságait, erre pedig tökéletesen alkalmas. Nagyon szép a harcsaállomány, nem csak sok van belőle, hanem kifejezetten tekintélyes példányok is akadnak: idén már fogtak negyvenhárom kilósat is, de biztosak vagyunk benne, hogy élnek a tóban mázsa körüliek is. Nem üldözzük a harcsákat, megbecsüljük ezt az értéket, és építeni akarunk rá – fogalmazott Kecskés Gergő.

 

Pecaverzum

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!