2024. 04. 17. Szerda Rudolf napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Színes

15 éves a Péterfy Bori & Love Band!

Péterfy Bori a magyar kulturális közeg egyik megkerülhetetlen, karizmatikus egyénisége.

  • 15 éves a Péterfy Bori & Love Band!

A színésznőként is aktív énekesnő koncertjei igazi rock & roll performanszok, ahol a féktelen energia, a kissé excentrikus előadásmód keveredik a mély, mégis könnyen énekelhető, mindannyiunk számára ismert slágerekkel. Kereken tizenöt éve alakult meg a Péterfy Bori & Love Band, a jubileum helyszíne pedig idén a Budapest Park, ahol július 28-án az Abigél zenekar felvezetésével és vendégénekesek seregével együtt ünnepelnek. A Park színpadán Boriékkal együtt az Esti Kornélos Bodor Áron, az Amorf Ördögök-frontember Tariska Szabolcs, Saiid, Papp Szabi és Lovasi András is fellép.

A Love Band zenekar Tariska Szabolcs szövegíró-énekes és Tövisházi Ambrus zeneszerző által vezetett sanzon-pop banda, az Amorf Ördögök folytatásaként alakult. A szerzőpáros első, Borinak szánt dala, a Hajolj bele a hajamba óriási sikert aratott rögtön az első évben. A 2007 őszén megjelent, cím nélküli első albumhoz a Kispál és a Borz és a Kiscsillag dalszerző-frontembere, Lovasi András is nagy lendületet adott, hiszen szövegíróként és az album kiadójaként is felkarolta Bori új formációját.

Péterfy Bori és társai szokatlan színész-zenész kollaborációt állítottak színpadra. A magyar színészlemezekről ismerős, a hatvanas-hetvenes évek sanzonjainak hangulatához hozzáadódott az énekesnő szenvedélyes színpadi jelenléte és Tövisházi Ambrus zeneszerző punkból, diszkóból és balladákból összeszőtt világa. Bori a tizenöt év alatt a szövegírói szerepben is egyre nagyobb szerepet vállalt, a zenekar legutolsó, Szikra című lemezén már a dalok nagyobb részének szövegét ő írta. Többszáz fesztiválfellépés, hét stúdióalbum, a tizedik évfordulóra megjelent mobilos játék (Bori X), egy idén megjelent életrajzi könyv, és rengeteg teltházas koncert után a zenekar a Budapest Parkban mutatja meg legjobb dalait.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!