2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Tusványos '24

Következik:

Európai Híradó 04:00

Sport

Világbajnok helyére világbajnok

Sebastian Vettel érkezik Fernando Alonso helyére a Ferrarihoz. Az olasz istálló csütörtökön jelentette be hivatalosan: a német pilótával hároméves szerződést kötöttek. A két klasszis versenyző a szezon utolsó versenyén a hétvégi abu-dzabi nagydíjon búcsúzik csapatától.

Fernando Alonso kétszeres világbajnokként a Renault-tól érkezett a Ferrarihoz 2010-ben, öt versenyt megnyert és egyből a vb-címért küzdött, de az utolsó futamon nem jól taktikázott a csapat, így Vettel mögött végzett a pontversenyben. Két év múlva ismét esélye volt a világbajnoki győzelemre, de ezúttal is Vettel diadalmaskodott, ahogyan tavaly is a német mögött lett második. Az öt szezon alatt Alonso 11 futamgyőzelmet aratott, 44-szer állt dobogóra. A Ferrari idén nagyon gyengén szerepelt, csak a negyedik a konstruktőrök pontversenyében és eddig egyik versenyző sem nyert futamot, Alonso ötödik helyen áll a pontversenyben. A spanyol jövőre várhatóan a McLaren Hondánál folytatja, de ezt hivatalosan még nem erősítették meg.

Búcsúzik eddigi csapatától a négyszeres világbajnok is. Sebastian Vettel hat szezon után hagyja ott a Red Bullt, azt az istállót, amivel a vb-győzelmeit megszerezte. A német pilóta 2009-ben igazolt az a csapathoz és egy évvel később már első vb címét ünnepelhette, amit azután sorozatban három követett. Vettel hat szezon alatt 113 versenyen 38 győzelmet aratott, a vasárnapi abu-dzabi nagydíj lesz az utolsó versenye. Alonso helyére igazol a Ferrarihoz, három évre. Az olasz istálló azt várja tőle, hogy újra sikerre vezesse a Ferrarit, amely 2007 óta nem nyert világbajnokságot.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Golovin: büszkék lehetünk a lányokra

Golovin: büszkék lehetünk a lányokra

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány szerint a jobb csapat győzött, de mindenki büszke lehet a magyar női kézilabda-válogatott játékosaira a címvédő és világbajnok, házigazda franciáktól elszenvedett 31-28-as vereség után, a párizsi olimpia nyitófordulójában.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!