2024. 02. 21. Szerda Eleonóra napja
Jelenleg a TV-ben:

Párizs szeme - Brassai Gilbert

Következik:

Napindító 04:00

Sport

Több mint húsz évet kellett várni az átadóra

Húsz év késéssel, de átadták a Tüskecsarnokot. Az építést még 1993-ban kezdték el, de pár évvel később leállt, a kormány két éve döntött a befejezéséről.

A Tüskecsarnok az a kudarc, a gyengeség, a lemondás szimbóluma volt Budapest életében, mára ezt a szégyenfoltot eltüntettük” – mondta Vígh László miniszteri biztos.


A csarnok az 1996-os világkiállításra épült volna. Az expót lefújták, a csarnokot pedig félbehagyták. Befejezéséről a kormány két éve döntött, a munka csaknem hat milliárd forintba került. A létesítményben 20 sportágat űzhetnek. A 4000 fős nagycsarnok alatt négy sporttermet, fittness- és welnessközpontot, valamint kétszintes mélygarázst alakítottak ki. „A küzdőtér mindig az életről szól. A küzdőtér, maga a sportkomplexum, maga az élet kicsinyített mása. Itt is lesznek különböző csapatok, ellenfelek, akiket le kell győzni és természetesen egy-egy sportoló, még ha csapatban is sportol, kimegy a pályára, akkor előtte már az edzéseken, a felkészülések során saját magát megismerte, saját gyengeségeit is legyőzte, és ezen keresztül a csapatot jobban tudja erősíteni” – fogalmazott Simicskó István sportállamtitkár.

A verseny- és a szabadidősport mellett az egyetemi sportnak is helye van a Tüskecsarnokban. „Még meg sem nyitott a ház, – meg sem nyitottuk már jövő évre, – erre az évre kulturális eseményekből, koncertekből, világbajnokságból, Európa-bajnokságból, konferenciákból szalagavató bálokból már közel 100 millió forint lekötött bevételünk, illetve lekötött szerződésállományunk van” – nyilatkozta a miniszteri biztos.

A Tüskecsarnok mellett 2015-re elkészül egy versenyuszoda is.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Nemzeti csapatunk nyerni megy Izlandra

Nemzeti csapatunk nyerni megy Izlandra

A magyar férfi kosárlabda-válogatott Reykjavíkban vívja első Eb-selejtezőjét, majd három nappal később hazai pályán fogadja az olasz együttest.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!