2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Sport

Ötödik a 4x100 méteres férfi gyorsváltó

A legjobb magyar eredményt, egy ötödik helyet a 4x100 méteres férfi gyorsváltó szolgáltatta a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokság szombati nyitónapján.

  • Ötödik a 4x100 méteres férfi gyorsváltó

A Németh Nándor, Szabó Szebasztián, Bohus Richárd, Milák Kristóf összetételű kvartett a délelőtti előfutamból a harmadik idővel került a fináléba, és ugyan javítani tudott, de 3:11.24 perces idejével - amely nem sokkal marad el a tokiói olimpia döntőjében úszott 3:11.06-tól - az ötödik lett, akárcsak a japán fővárosban.

A női váltó, amely a nyolcadik helyen csúszott be a fináléba, nem tudott javítani helyezésén, és Pádár Nikolett, Gyurinovics Fanni, Senánszky Petra, Molnár Dóra összeállításban a nyolcadik lett.

A nyitónap egyetlen egyéni magyar döntőse Holló Balázs volt 400 méter vegyesen. Az egriek 23 esztendős versenyzője pályafutása első nagymedencés felnőtt vb-döntőjére óriási egyéni csúccsal jutott be délelőtt, a fináléban azonban sokkal gyengébben teljesített, és 4:15.17 perccel a nyolcadik lett.

Az elődöntőkben hárman voltak érdekeltek, Szabó Szebasztián 50 méter pillangón parádés úszással, saját országos csúcsától - amellyel a 2019-es kvangdzsui világbajnokságon ötödik lett - mindössze egyetlen századdal elmaradva, 22.91 másodperccel csapott célba, és az ötödik helyen jutott a fináléba.

Hosszú Katinka és Sebestyén Dalma 200 méter vegyesen állt rajtkőre, előbbi a szám olimpiai bajnokaként, legutóbbi négy döntőjének győzteseként és világcsúcstartójaként, de már korántsem a favoritjaként várta az elődöntőt. A 33 éves háromszoros olimpiai bajnok végül óriási hajrával, idei legjobbját három századdal megjavítva 2:10.72 perces idővel éppen elcsípte a döntőt érő nyolcadik helyet, míg Sebestyén 2:13.09 perccel a 14. lett összesítésben.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Golovin: büszkék lehetünk a lányokra

Golovin: büszkék lehetünk a lányokra

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány szerint a jobb csapat győzött, de mindenki büszke lehet a magyar női kézilabda-válogatott játékosaira a címvédő és világbajnok, házigazda franciáktól elszenvedett 31-28-as vereség után, a párizsi olimpia nyitófordulójában.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!