2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Túlélve Bolíviát 03:00

Sport

Önként hagyja el a csatamezőt a futball bohóca, a hírhedt tulajdonos

Kiárusítja, pontosabban elengedi a legjobb játékosait a nyáron a Napoli labdarúgócsapata. A tulajdonos, Aurelio de Laurentiis előbb-utóbb szembesül a szurkolók haragjával. A BL-induló csapat a középmezőnyben szerénykedhet az olasz bajnokság következő szezonjában.

  • Önként hagyja el a csatamezőt a futball bohóca, a hírhedt tulajdonos

Aurelio de Laurentiis a nemzetközi futball bohóca. A Napoli 2004 óta hivatalban levő elnök-tulajdonosa furcsa szerzet, már minden létező emberbe belekötött.

Karim Benzemát, a jelenlegi Aranylabda-várományost négy éve „leöregezte”, Lionel Messit kreténnek nevezte 2011-ben, amiért az argentin el merészelt menni a hazáját képviselni a Copa Américára. Korábban a britfóbia uralkodott el rajta: 2008-ban a Napoli több kulcsjátékosát, Ezequiel Lavezzit és Marek Hamsíkot is Angliába csábították, De Laurentiis sajátos érvrendszerrel beszélte le őket a távozásról.  Az angolok rosszul élnek, rossz ételeket esznek, nem tisztálkodnak, a nők nem mossák meg a nemi szervüket, a bidé számukra rejtély– nyilatkozta több mint tíz éve. Azóta kifejtette a véleményét a Liverpoolról („El tudod képzelni, hogy felébredsz, és mindennap az Abbey Roadot látod…?), és megfogalmazta a reformterveit. Szerinte a negyvenöt perc indokolatlanul hosszú, ő harmincperces félidőket javasolt, egyebek mellett azért is, mert saját bevallása szerint elalszik a meccsek alatt. 

A Napoli elnöke nem csak az őrültség határát súroló megnyilatkozásairól híres, a profi futballban majdhogynem megvalósíthatatlan pénzügyi egyensúlyra törekszik. Idén alighanem elszámította magát: a csapatkapitány, a tavaly az olasz válogatottal Európa-bajnokságot nyert szélső, Lorenzo Insigne a szerződésének lejártával ingyen távozott Torontóba. A fél Európa által körbeudvarolt szenegáli középhátvéd, Kalidou Koulibaly meglepően olcsón, 33 millió fontért a Chelsea-hez igazolt. A legújabb hírek szerint De Laurentiis lemondott a klubrekorder Dries Mertensről. A Napoli színeiben valaha a legtöbb gólt (148-at) szerző belga szélső szerződése júniusban lejárt, a tulajdonos az eddigi 4,5 millió eurós éves fizetéséhez képest első körben 1,8, majd 2,4 millió eurót ajánlott a 35 éves játékosnak, aki nem fogadta el az új feltételeket, és kilenc év után, Insignéhez hasonlóan, ingyen távozik Nápolyból. A három mezőnyjátékos mellett még a veterán kapus, a 33 éves kolumbiai David Ospina is elhagyja a klubot. A változatosság kedvéért szintén nem kap érte egy fillért sem a klubja. 

A négy meghatározó, harmincévesnél idősebb játékosa nélkül nehezen meghatározhatók a Napoli céljai.A zuhanyhíradó szerint a középpálya motorja, Piotr Zielinski a Milan radarján van. A bajnokcsapat akkor tesz lépéseket a negyvenmillió euróra taksált lengyel játékos megszerzéséért, ha nem tudja megszerezni a belga Charles De Ketelaerét a Bruges-től. Ha ez valóban így lesz, De Laurentiist előbb-utóbb felkoncolják a nápolyi ultrák: a pénzügyi stabilitás mantrázásával nem tudja majd kezelni az öt kulcsjátékos távozása után kialakuló feszültséget. 

A két milánói (Inter, Milan) és a két fővárosi (Roma, Lazio) klub mellett az Atalanta kerete is erősebbnek tűnik a Nápolyénál. A hírhedt nápolyi tulajdonos és csapata új célokkal lesz kénytelen elkezdeni a szezont.

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!