2024. 06. 25. Kedd Vilmos napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Sport

Magyarország első női vitorlázó világbajnokát ünnepelték Balatonfüreden

Magyarország első női vitorlázó világbajnokát, Érdi Máriát, valamint a Vadnai testvéreket ünnepelték pénteken Balatonfüreden.

  • Magyarország első női vitorlázó világbajnokát ünnepelték Balatonfüreden

Haranghy Csaba, a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke komoly csapatérdemnek nevezte a teljesítményt a Kékszalag Portban, ahogy fogalmazott, maximális erőfeszítés nélkül nincs kiemelkedő eredmény. Berecz Zsombor olimpiai ezüstérmes, világbajnok vitorlázó, szövetségi kapitány pedig arról beszélt, hogy nagyon sok türelem, áldozat és állhatatosság kell a kiemelkedő sportteljesítményhez.

Szépvölgyi István, a Magyar Vitorlásakadémia vezetője elmondta, hogy a nyár folyamán több helyszínen ismertette meg a vitorlás sportot a gyermekekkel, akik leginkább a jelenlegi élsportolókról faggatták őt.

A beszédeket követő kerekasztal-beszélgetés során Borbély Ferenc sportvezető kérdéseire válaszolva Érdi Mária felidézte, hogy hosszú és nehéz út vezetett a felnőtt világbajnoki győzelemig.

A 25 éves versenyző elárulta, a vitorlázással a Tihanyi Hajós Egyletben ismerkedett meg. Mint elmondta, jelenlegi edzőjével, Enrico Strazzerával a 2023-ra kitűzött célokat sikerült elérni. Bár a hágai világbajnoki címet nem lehetett előre borítékolni, mivel sok ember van a mezőnyben, aki képes erre, de nagy esélyesként indult - tette hozzá.

Érdi felidézte, hogy az éremfutam előtt öten voltak esélyesek a dobogóra és már nagyon fáradt volt. Szerette volna végig megtartani a kontrollt a verseny alatt. A dán versenyző a rajt pillanatában büntetést kapott, innentől már kevesebb emberre kellett figyelnie. Elmesélése alapján, amikor végül befutott, még nem mert örülni, ám amikor a hajójával együtt a vállukra vették a sporttársak, az felejthetetlen érzés volt számára. A további terveiről szólva elmondta, hogy keményen fog dolgozni, talán még keményebben, mint eddig.

Vadnai Jonatán arról beszélt, hogy jövő héten már elkezdődik az alapozás, hiszen fontos időszak előtt állnak testvérével, mert kettőjük között dől majd el, ki megy jövőre a párizsi olimpiára. Szavai szerint mindent megtesz, hogy ő legyen az, aki kijut, de viccesen megjegyezte, hogy "jobb egy tesónak örülni, mint egy vadidegennek".

Vadnai Benjamin felidézte, hogy bár a világbajnokságra szépen ívelt fel a teljesítménye, a hágai vb-n a rajt utáni sprintek nem sikerültek jól. Az utolsó napokon már látszott, hogy a kvótára nincs esélye, akkor próbálta a testvérét támogatni.

Érdi Mária az augusztusi, hágai világbajnokságon az ILCA - korábbi Laser - kategóriában szerzett aranyérmet és olimpiai kvótát, míg a Vadnai testvérek közül ugyanebben a hajóosztályban Jonatán szintén olimpiai indulási jogot vívott ki a 19. helyével, Benjamin pedig a 49. lett.

 

Ezek is érdekelhetik

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!