2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Sport

Férfi kézilabda BL - A Veszprém legyőzte a címvédő Barcelonát

A Telekom Veszprém házigazdaként nagy bravúrral 29-28-ra legyőzte a címvédő Barcelonát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában, szerdán.

  • Férfi kézilabda BL - A Veszprém legyőzte a címvédő Barcelonát

A Veszprém teljes kerettel várta a címvédőt, amelyben Timothey N'Guessan, Luka Cindric és Aitor Arino nem szerepelhetett.

A katalán csapatot nyár óta már nem Xavier Pascual irányítja - mivel 12 év után távozott -, hanem Carlos Ortega, aki 2012 és 2015 között három bajnoki címet, három Magyar Kupa-győzelmet ünnepelhetett, és egy Bajnokok Ligája-ezüstérmet nyert a Veszprém együttesével. A nagy sikerek nem múltak el nyomtalanul, ugyanis a hazai közönség hatalmas üdvrivalgással fogadta a vendégek mesterét.

Ortega a menesztése óta először találkozott korábbi csapatával, de Magyarországon már járt: az EHF Kupa csoportkörében a Tatabánya 28-25-re legyőzte az általa irányított német Hannover-Burgdorfot 2019 februárjában.

Mindkét csapat előnyben részesítette a gyors játékot, mégsem született sok gól az első negyedórában (6-6), mivel a spanyol válogatott kapusok - a veszprémi Rodrigo Corrales, illetve a barcelonai Gonzalo Pérez de Vargas - remekül védtek. Ezt követően némileg csökkent az iram, a hazaiak kétgólos hátrányból kétgólos előnyt kovácsoltak (3-5-ről 9-7), és mivel mindkét oldalon egyre több volt a labdaeladás, sok gól született lerohanások végén. A nagyszerűen küzdő Veszprém - Petar Nenadic, illetve Rasmus Lauge Schmidt vezérletével - a hajrában már hárommal is vezetett, a teljes telt házat jelentő 5098 néző előtt rendezett rangadó szünetében pedig 16-12 volt az állás.

A második félidő elején némileg megtorpant a házigazda, ez támadásban rossz lövésekben, védekezésben kétperces kiállításokban mutatkozott meg. Bár húsz másodpercen belül két gólt lőtt a Veszprém gyors ellenakciók végén, a Barcelona 20-15-ről csakhamar visszazárkózott egy találatra, ekkor Momir Ilic vezetőedző időt kért. Egyre több volt a technikai hiba a hazaiaknál, ezért az utolsó negyedóra kezdetén a vendégek egyenlítettek. A címvédő nyitott védekezésre váltott, és egy 6-1-es sorozat végén már két találattal vezetett, majd ismét a magyar együttesnél volt az előny.

A hajrában is felváltva vezettek a csapatok, az utolsó percben a kétgólos különbségért támadhatott a Veszprém, Ilic megint időt kért. Együttese nem tudta kapura lövéssel befejezni az utolsó akcióját, majd a Barcelona kapott egy időn túli szabaddobást, ám Dika Mem bombáját Corrales nagy bravúrral kivédte, így a hazaiak 29-28-ra megnyerték a szurkolóknak köszönhetően végig fantasztikus hangulatú rangadót.

A mezőny legeredményesebb játékosa a veszprémi Gasper Marguc volt nyolc góllal, Petar Nenadic ötször talált be. A túloldalon Aleix Gómez, Haniel Langaro és Melvyn Richardson is öt gólt szerzett. A kapusok közül a mezőny legjobbja, Rodrigo Corrales 19 védéssel, 43 százalékos hatékonysággal járult hozzá a sikerhez, Pérez de Vargas tíz védéssel zárt.

A két csapat 24. alkalommal találkozott egymással az európai kupaporondon, a mérleg a Veszprém szempontjából egy döntetlen, 16 vereség, és immár hét győzelem.

Az egy győzelemmel és egy döntetlennel álló Pick Szeged csütörtökön 18.45-től a fehérorosz Meskov Breszt vendége lesz, a két sikerrel és egy vereséggel rendelkező Veszprém pedig a jövő heti szünet után október 14-én az FC Porto otthonában lép pályára.

 

Címlapfotó: Nemzeti Sport

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szabadlábra helyezték Dani Alvest

Szabadlábra helyezték Dani Alvest

Egymillió eurós óvadék ellenében feltételesen szabadlábra került Dani Alves, az FC Barcelona volt labdarúgója, akit a múlt hónapban négy és fél éves börtönbüntetésre ítéltek szexuális zaklatásért.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!