2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Sport

Egészségügyi botrány is megkeseríti a focivébét

Javában készülnek a csapatok a már kevesebb mint két hét múlva kezdőd foci vb-re. A világesemény szervezőinek a még mindig be nem fejezett stadionok mellett egy egészségügyi botrány miatt is aggódniuk kell. A házigazda brazil csapat edzőtáborának közelében mintegy 600 kiló romlott húst foglaltak le.

Rio de Janeiróban a graffitisek, vagyis a falfestő művészek is a tüntetők oldalán állnak. Több grafika is a világbajnokság ellen irányul. Képek utalnak a rendőrök erőszakos fellépéseire, de visszatérő téma a felesleges pénzköltés is.

– Mint a költők, mi is megpróbáljuk kifejezni érzéseinket. Próbálunk a nép nevében szólni. Felhívni a figyelmet arra, mi történik: a 30 milliárd elköltésére, miközben iskolákra és kórházakra lenne szükség. A problémáinkról keveset tud a világ – panaszkodott egy graffitis.

A stadionok állapota is jelentős gondot okoz a szervezőknek. A manausi stadionban – ahol a csoportkör Anglia–Olaszország rangadóját is rendezik – viszont már sajtóbejárást tartottak, pedig ez a stadion sincs még 100 százalékosan befejezve. Az Arena Amazoniában csaknem 40 ezer néző szurkolhat, formáját pedig az amazóniai esőerdők őslakosai által használt szalmakosár ihlette.

A házigazda brazil labdarúgó-válogatott felkészülését semmi sem zavarhatja meg, még az sem, hogy az egészségügyi hatóság közel 600 kiló romlott és lejárt szavatosságú hústerméket foglalt le Teresopolis több éttermében és büféjében, alig pár 100 méterre a Selecao edzőtáborától.


Többi csapat is javában készül a 12 nap múlva kezdődő világbajnokságra. Görögország Elefántcsontparttal, Kolumbiával és Japánnal egy kiegyensúlyozott csoportba került, így a hellének reményeik szerint bejutnak a nyolcaddöntőbe.

– A célunk egyértelmű. Kiegyenlítettek az erőviszonyok a csoportban, mindenképpen szeretnénk továbbjutni a legjobb 16 közé, történetünk során először. Álmainknak nem szabunk határt, vagyis nem akarunk megállni a nyolcaddöntőnél – közölte Fernano Santos, a kék-fehérek szövetségi kapitánya.

Görögország szombaton a Cristiano Ronaldo nélkül felálló Portugália ellen vb-felkészülési mérkőzést játszik.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Golovin: büszkék lehetünk a lányokra

Golovin: büszkék lehetünk a lányokra

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány szerint a jobb csapat győzött, de mindenki büszke lehet a magyar női kézilabda-válogatott játékosaira a címvédő és világbajnok, házigazda franciáktól elszenvedett 31-28-as vereség után, a párizsi olimpia nyitófordulójában.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!