2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Sport

Dárdai váltja a menesztett Pintért

Az első elveszített tétmérkőzés után menesztette Pintér Attilát a magyar válogatott éléről a Magyar Labdarúgó Szövetség. A következő 3 Európa-bajnoki selejtezőn Dárdai Pál irányítja a nemzeti csapatot. A magyar válogatott 20 helyet esett vissza a FIFA világranglistáján, olyan csapatok is megelőzik, mint Burkina Faso, Guinea vagy a Zöld-foki-szigetek.

„Taktikailag az egyik vagy a legjobban felkészült magyar edző…” – tíz hónappal ezelőtt így mutatta be az új szövetségi kapitányt az MLSZ elnöke.

– Tudom, hogy ez egy nagyon nagy felelősség, de eredményesek szeretnénk lenni, és ehhez óriási akarat kell, fegyelmezett játékosok, jó stratégia, és azon leszek, azon leszünk, hogy ez sikerüljön – fogadkozott tavaly decemberben Pintér Attila.

A finnek elleni vereséggel kezdte a felkészülést, emellett egy döntetlent és két győzelmet ért el az Észak-Írország elleni tétmeccsig. A Groupama Arénában azonban történelmi vereséget szenvedett a válogatott. A világranglistán hatvan hellyel hátrébb rangsorolt északírektől először kapott ki a magyar csapat. A kapitányt már a mérkőzés közben kifütyülték a szurkolók.

– Azt vállaltam, hogy megpróbálok egy új filozófiát hozni és egy új csapatot építeni. Még egyszer csak ismételni tudom önmagamat. Ugyanannyi türelmet kérek, mint amelyet bármelyik másik szövetségi kapitány megkapott – nyilatkozta a vesztes mérkőzés után Pintér.

Nem kapta meg. Az MLSZ rendkívüli elnökségi ülésén zárt ajtók mögött döntött, miután meghallgatta a szövetségi kapitány beszámolóját.

– Pintér Attila távozik a válogatott éléről, és természetesen ha nyolc hónap után távozik valaki, akkor legalább akkora a kinevező, az őt választónak a felelőssége, hogy egy ilyen helyzet alakult ki. Tehát a magunk részéről, a Magyar Labdarúgó Szövetség részéről mi magunk is felelősek vagyunk azért a helyzetért, hogy itt az Eb-selejtező első mérkőzése után úgy ítéljük meg, hogy váltásra van szükség – mondta Csányi Sándor.

Az elnökség szerint Pintér Attila túl bő kerettel készült a tétmérkőzésekre, nyolc hónap alatt ugyanis 63 játékossal dolgozott a válogatott edzésein. „Az első tétmeccsen szerepeltek a kezdőben olyan játékosok, akik korábban nem kaptak szerepet, miközben az összetartások lényege az volt, hogy összeszokjanak a játékosok. Én nem tudom megítélni, vannak olyan szakmai vélemények, hogy túl nagy követelményeket állított (Pintér) Attila, túl sok játékrendszert akart a játékosokkal begyakoroltatni annak érdekében, hogy hatékonyan lehessen bármely ellenfél ellen.”

A hatékonyságon Dárdai Pálnak kell javítania, a korábban 61-szeres válogatott labdarúgó a három őszi mérkőzésre vállalta el ideiglenesen a csapat irányítását, ingyen.

– Miután elveszítettünk három pontot, csökkentek az esélyeink. Természetesen nagyon fog hiányozni ez a három pont, de nem vált reménytelenné a helyzet – közölte Csányi.

A magyar válogatott október 11-én Bukarestben játszik Eb-selejtezőt, majd három nappal később Feröer szigetek következik, az idei utolsó ellenfél hazai pályán novemberben Finnország lesz.

Beelőz a Zöld-foki-szigetek

A magyar labdarúgó-válogatott húsz helyet zuhant a FIFA világranglistáján. Bővebben >>>

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Golovin: büszkék lehetünk a lányokra

Golovin: büszkék lehetünk a lányokra

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány szerint a jobb csapat győzött, de mindenki büszke lehet a magyar női kézilabda-válogatott játékosaira a címvédő és világbajnok, házigazda franciáktól elszenvedett 31-28-as vereség után, a párizsi olimpia nyitófordulójában.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!