2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Vezércikk 04:00

Sport

Dárdai: Az ösztöneimre hallgattam

Megnevezte a szakmai stáb tagjait és keretet is hirdetett Dárdai Pál, a magyar labdarúgó-válogatott megbízott szövetségi kapitánya. A nemzeti csapat másodedzője Szabics Imre lesz, míg a kapusedző feladatait Andrusch József látja el, de helyet kapott az edzői stábban Nyilasi Tibor is.

„Nem az eszemre hallgattam, csak hogy tudjátok, hanem az ösztöneimre, egész pályafutásom alatt, egész kicsi korom óta az ösztöneimre hallgattam.” Így kezdte bemutatkozását Dárdai Pál a magyar labdarúgó-válogatott megbízott szövetségi kapitányaként. A jelenleg is a német Hertha Berlin alkalmazásában álló 38 éves szakember három Európa-bajnoki selejtezőn, illetve egy barátságos mérkőzésen irányítja majd a válogatottat, és már az edzői stáb tagjait is kiválasztotta. Másodedzőként Szabics Imre, kapustrénerként Andrusch József segíti majd Dárdai munkáját, de Nyilasi Tibor is ott van a stábban. A kapitány keretet is hirdetett, amely egyelőre 29 fős. „A legnagyobb kritérium az volt, hogy nemzetközi tapasztalat legyen. A nemzetközi tapasztalat nekem azt jelenti, hogy vagy valaki játszott egy jó pár évet nemzetközi szinten – ez lehet egy Juhász Roland, most már itthon játszik. Nekem azért kell a nemzetközi tapasztalat, mert más a filozófia, más dolgokba vannak belehajszolva a játékosok” – mondta Dárdai Pál.

Dárdai elmondta, hogy egy ütőképes csapatban három típusú játékos szerepel: zseni, vezéregyéniség és csapatjátékos. Az új kapitány zseninek Dzsudzsák Balázst nevezte, vezéregyéniségnek pedig Király Gábort, Gera Zoltánt, Juhász Rolandot és Szalai Ádámot, aki Pintér Attila távozása után visszatér a nemzeti csapatba és újra kerettag a Hamburgban légióskodó Stieber Zoltán, valamint a kapus, Király Gábor is. „Én az edzői filozófiámnak azt írtam föl, hogy a sebesség és a váltások mellett a játékrendszerek használata segíti az eredményes munkát, de a csatákat a csapatod szellemével, karakterével és mentalitásával nyered. Tehát ez az én feladatom, hogy ezekkel a módszerekkel, amiket ad az iskola, meg ad az élet meg a focitrendek, ezt nekem úgy kell összegyúrni, hogy abból legyen valami. És a csapat mentalitása fogja eldönteni, és ezért vállalom a felelősséget, és olyan srácokat hívtam be, akik tudják is teljesíteni az én követelményeimet” – fogalmazott Dárdai.

Dárdai Pál október 11-én Bukarestben, a románok elleni Eb-selejtezőn mutatkozik majd be a kispadon, majd a Feröer-szigetek ellen idegenben, és a finn válogatott ellen hazai pályán irányítja tétmeccsen a magyar válogatottat.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Megvan Szoboszlaiék új vezetőedzője

Megvan Szoboszlaiék új vezetőedzője

A jelenleg a Feyenoordot irányító holland Arne Slot váltja Jürgen Kloppot a Szoboszlai Dominiket foglalkoztató Liverpool labdarúgócsapatának vezetőedzői posztján.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!