2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Sport

Boksz: jön az új generáció

Erdei Zsolt vezetésével megnyílt Újpesten a Madárfészek Ökölvívó Akadémia. A létesítmény egyike annak a négy nagy központnak, mely a kiemelt sportágfejlesztési támogatás részeként jön létre. Simicskó István sportállamtitkár a megnyitón elmondta, a kormány 5,7 milliárd forinttal támogatja az ökölvívást a 2020-ig terjedő időszakban.

A kormány többmilliárdos támogatása mellett biztosítva van az ökölvívás jövője Magyarországon, akik pedig a sikereket szállíthatják, azok a Madárfészek Ökölvívó Akadémia növendékei lehetnek. Az Erdei Zsolt szakmai vezetésével megnyílt akadémia az újpesti Halassy Olivér Sportcsarnokban lelt otthonra.

A megnyitón részt vett Simicskó István sportállamtitkár is, aki elmondta: „Az elmúlt évben mintegy 300 millió forintban részesült, ebben az évben 524 millió forintot kap a kormánytól az ökölvívó-szövetség az év első félévében.” Hozzátette, hogy 2020-ig összességében  5,7 milliárd forint támogatást kap a sportág.

A szövetség további akadémiák építését tervezi a támogatásból, és mobilringekkel segítené a régiós központok munkáját – számolt be Csötönyi Sándor elnök.

A bemutatóedzésen nemcsak a Madárfészek növendékei, hanem Simicskó István is ringbe szállt, de a küzdősportokban járatos államtitkár a kötelek között olykor kicsit elveszettnek tűnt. Az akadémián Erdei gyakran ringbe lép majd, mivel edzőként is segíti a fiatalok fejlődését.

„Az utóbbi években a kiugró eredmények elmaradnak a bokszban. Azt hiszem, a következő generációra ez már nem lesz érvényes, olyan bunyósokat tudunk majd kitermelni, olyan bokszolók lesznek majd Magyarországon, akikre ismét felkapja az ember a fejét” – jelentette ki Erdei.

Az akadémián tizenkilenc 14 és 20 év közti fiatal kezdte meg a munkát. Ők mostantól a Madárfészekben edzenek, és Budapesten tanulnak, ám a versenyeken továbbra is eredeti klubjuknak szerzik majd a pontokat és helyezéseket.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Golovin: büszkék lehetünk a lányokra

Golovin: büszkék lehetünk a lányokra

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány szerint a jobb csapat győzött, de mindenki büszke lehet a magyar női kézilabda-válogatott játékosaira a címvédő és világbajnok, házigazda franciáktól elszenvedett 31-28-as vereség után, a párizsi olimpia nyitófordulójában.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!