2024. 09. 27. Péntek Adalbert napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Szabó Magda világsikere 03:00

Sport

Bodó bombagóljával nyert a Szeged

A Szeged házigazdaként 33-32-re legyőzte csütörtökön a francia HBC Nantes csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában.

  • Bodó bombagóljával nyert a Szeged

A győztes gólt Bodó Richárd lőtte egy másodperccel a vége előtt.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 3. forduló, B csoport:

OTP Bank-Pick Szeged - HBC Nantes (francia) 33-32 (16-14)

---------------------------------------------------------

lövések/gólok: 42/33, illetve 42/32

gólok hétméteresből: 6/4, illetve 7/6

kiállítások: 4, illetve 12 perc

A vendégcsapat játékosai közül Matej Gabert nagy taps és ováció fogadta, majd a hazai klubvezetés ünnepélyesen köszöntötte őt, a világbajnoki bronzérmes szlovén beálló ugyanis a nyári szünetben nyolc év után távozott Szegedről, ahol három bajnoki címet és egy Magyar Kupát nyert.

Jól kezdtek a hazaiak (3-0), hét perc után kaptak először gólt, de a Nantes másfél percen belül egyenlített. Mindkét oldalon jó néhány hiba tarkította a játékot, feltűnően sok volt a kisebb játékvezetői tévedés, amelyekkel nagyjából egyenlő arányban sújtották a csapatokat. A csongrádiak ismét elléptek három találattal, de mivel az első félidő végén emberelőnyben gólt kaptak, a szünetben 16-14 volt az állás.

A második felvonásban egy újabb 3-0-s sorozattal megint egyenlítettek a franciák, sőt a meccs során először a vezetést is átvették, de a remek formában kézilabdázó Bodó Richárd vezérletével fordított a Szeged. Aymeric Minne és Valero Rivera góljaival a vendégcsapat makacsul tartotta magát, a túloldalon pedig visszaküldte kezdőkapusát Michael Apelgren vezetőedző, vagyis Mikler Roland helyett ismét Tobias Thulin érkezett a pályára.

A szegediek osztrák balszélsője, Sebastian Frimmel három és fél perc alatt háromszor is betalált büntetőből, de ezeken kívül is sokat állt a játék szabálytalanságok miatt. A hajrában Sostaric ziccerét Ignacio Biosca García nagy bravúrral kivédte, a házigazdák viszont emberelőnyben tölthették a meccs utolsó száz másodpercét. Úgy tűnt, az utolsó támadás - döntetlen állásnál - a franciáké, de elveszítették a labdát. A Szeged gyors ellenakció helyett kivárt, Apelgren időt kért, Bodó Richárd pedig egy másodperccel a vége előtt bebombázta a magyar együttes győztes találatát.

Mario Sostaric hét, Bodó, Frimmel és Bánhidi Bence öt-öt góllal, Tobias Thulin hét védéssel vette ki részét a sikerből. A túloldalon Valero Rivera tíz, Aymeric Minne hat találatig, Ignacio Biosca García öt, Ivan Pesic két védésig jutott.

A két csapat kilencedik egymás elleni tétmérkőzésén öt Nantes-győzelem és egy döntetlen mellett harmadszor nyert a Szeged.

A két győzelemmel és egy vereséggel álló Szeged a következő fordulóban, október 9-én a horvát PPD Zagreb vendége lesz, az ugyancsak két sikerrel és egy vereséggel rendelkező Veszprém másnap Rosta Miklós csapatát, a román bajnok Dinamo Bucuresti-et fogadja a BL csoportkörében.

szerdán játszották:

A csoport: Sporting CP (portugál)-Veszprém HC 39-30 (23-17)

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Dibusz: Az 55. percig bírtuk

Dibusz: Az 55. percig bírtuk

A Ferencváros vereséggel kezdte meg a megújított Európa-liga alapszakaszát, miután 2-1-re kikapott Brüsszelben az Anderlechttől.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!